Badegæster:

Hvor er broerne ved Øresund?

15. juni bliver badebroerne sat op langs Øresund

Af
Af Peter Mailand

Hvor er badebroen? 77-årige Hans Egede, der bor ved Sletten, bader stort set hver dag i Øresund. Han undrer sig over, hvorfor Fredensborg Kommune endnu ikke har sat broen op ved Peder Mads Strand.
“De plejer at sætter badebroen op omkring 1. maj, og så står den hele sommeren, inden den bliver taget ned igen 1. oktober. Men i år har de ikke sat badebroen op. Hvorfor har det ikke det?,” spørger Hans Egede.

Har skiftet leverandør

Badebroerne langs kysten ved Babylone, Louisiana og Peder Mads Strand, bliver hvert år sat op af Nordsjællands Park og Vej, der er et tværkommunalt selskab, ejet af Fredensborg og Helsingør kommuner i fællesskab.
Men ifølge formanden for Nordsjællands Park og Vej, Flemming Rømer (DF), er der en god forklaring.
“Det skyldes, at vi i år har haft en direktør, der har udvist rettidig omhu, ved at opsige kontrakten, men den tidligere leverandør, da han opdagede, at han skulle have tre gange meget for at sætte broerne op, som de betaler i Helsingør. Derfor opsagde han i foråret kontrakten og så har det været sendt i udbud,” forklarer Flemming Rømer og tilføjer at de tre badebroer bliver sat op den 15. juni.
Ifølge Flemming Rømer har Fredensborg Kommune sparet 80.000 kr.
“Jeg kan godt forstå, at folk undrer, sig men jeg tror også, at der er forståelse for, at vi kan spare 80.000 kr. ved at skifte leverandør, og at vi kan få sat badebroerne op tre gange for samme pris som det tidligere kostede at sætte dem op bare én enkelt gang,” siger han.

Publiceret 14 June 2017 15:45

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV