Byrådsmedlem trækker sig

Enhedslisten eneste medlem af byrådet, Henriette Brandt Pedersen, har meldt sig ud af partiet

Af
Af Peter Mailand

Henriette Brandt Pedersen har meldt sig ud af Enhedslisten og trækker sig fra politik. Dermed mister Enhedslisten deres eneste medlem af byrådet, fortæller Henriette Brandt Pedersen til Uge-Nyt.
“Jeg har meldt mig ud af Enhedslisten og stiller ikke op til kommunalvalget til efteråret,” siger hun.
Ifølge Henriette Brandt Pedersen skyldes, det at hun oplever at 'visse medlemmer' af partiet ikke respekterer flertallets beslutning, siger hun og henviser til to sager.
“Der har været nogle sager, hvor jeg har oplevet, at 'visse medlemmer' af partiet har skrevet ubehagelige kommentarer på facebook om mig selvom det har været beslutninger som er truffet af et flertal,” siger hun.
Henriette Brandt Pedersen forklarer at der har været to sager som hun især har fået kritik for. Dels stemte hun for at hæve vederlaget til byrådsmedlemmer, men også i med budgetforhandlingerne var der kritiske røster på de sociale medier forklarer hun:

Fortsætter som løsgænger

“Der er nogen, der ikke respekterer, at jeg har et fint samarbejde med andre parter og at beslutningerne er truffet i flertal,” siger hun.
I en pressemeddelese skriver hun.
“Jeg forlader med vemod Enhedslisten. Men ønsker at forblive byrådsperioden ud, som løsgænger og med respekt for konstitueringsaftalen, som jeg er medunderskriver af. Det nemmeste ville være at trække sig og vige pladsen til nummer to på listen. Det var også min første tanke og beslutning. Men jeg brænder for politik og føler det er mit ansvar og min pligt at blive i byrådet, valgperioden ud. Jeg vil forsat arbejde og kæmpe for Enhedslistens mærkesager i den udstrækning det er muligt. Men desværre ikke som medlem af partiet. Dette kan virke dobbeltmoralsk. Men uden at hænge personer ud fra partiet, kan jeg udelukkende sige at visse kræfter i partiet har drænet mange gode kræfter. Det er efter min opfattelse ærgerligt og usolidarisk. Jeg ønsker alt godt for Enhedslisten i den kommende valgkamp og takker de gode kræfter, som på hver deres måde har kæmpet for Enhedslistens politik de sidste mange år. Jeg vil savne mange af jer gode partikammerater,” skriver hun.
Henriette Brandt Pedersen fortsætter som løsgænger frem til næste valg, og trækker sig derefter fra politik.

Publiceret 14 June 2017 16:30

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV