Biljagt stoppet med sømmåtte

I næsten en time jagtede politiet i kassevogn fra Helsingør i nord til Gentoft i syd

Af
Fred Jacobsen

En sømmåtte spændt ud over Strandvejen i Taarbæk satte i nat en stopper for en biljagt, der foregik mod nord, så mod syd, mod nordigen og så igen mod syd på strækningen mellem Helsingør og Gentofte. Jagten involverede flere af politiets patruljevogne, og en 26-årig mand, der var passager i bilen, blev anholdt, mens chaufføren stak af. Ifølge Nordsjællands Politi kan personerne i bilen have forbindelse til en række indbrud.

Kørte uden lys

Det var en patrulje på Helsingørmotorvejen, der klokken 01.45 ved Kokkedal lagde mærke til bilen, en Ford Transit, fordi den kørte mod nord uden at have lyset tændt.
Politiet satte efter køretøjet, som dog valgte at skifte over i den anden af motorvejen for at køre mod syd.
Ved Ørnegårdvej i Gentofte skiftede den flygtende bil igen retning og kørte nu på motorvejen til Helsingør. Her vandte den igen snuden sydover, forlod motorvejen og kørte ad Strandvejen mod syd.

Flere politibiler deltog

I mellemtiden var der blevet tilkaldt flere politibiler, og de oberseverede blandt andet, at der undervejs blev kastet forskellige ting ud fra bilen.
Biljagten endte på Strandvejen i Taarbæk, hvor politiet havde spændt en sømmåtte ud over vejen. Det var mere, end kassevognen kunne klare, og den standsede.

Chauffør stak af

Chaufføren lykkedes med at stikke af. Til gengæld anholdt politiet passageren, en 26-årig mand fra Vejle.
I bilen fandt politiet også en taske med redskaber, der formentlig er blevet brug til indbrud.
Nordsjællands Politi oplyser, at man nu vil afsøge strækningen, hvor biljagten har fundet sted, for at finde ud af, hvad det var, der blev smidt ud fra den kørende flugtbil. Politiet formoder, at genstandene kan have forbindelse til en række indbrud, blandt andet i Københavns-området.

Publiceret 16 May 2017 11:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV