K vil have lokale skoler med i forsøgsordning

Ordningen giver blandt andet mulighed for at forkorte skoledagene

Fredenborgs skoler skal være med i undervisningsministerens rammeforsøg, som går ud på at give skolerne mulighed for at indrette skoledagene på en mere fleksibel måde.
Det mener den konservative byrådsgruppe, som i en pressemeddelelse opfordrer byrådet til at indsende en ansøgning til ministeren om at blive en af de 50 forsøgsskoler.

Skoledagene er for lange

Forsøgsskolerne får blandt andet mulighed for at afkorte skoledage og erstatte dele af den understøttende undervisning med andre typer af faglige forløb.
“Siden de tvungne lektiecafeer blev vedtaget, har vi konservative haft et ønske om, at de enkelte skoler i vores kommune kunne få en større mulighed for en større fleksibilitet, idet nogle af skoledagene nogle steder er blevet for lange, ligesom vi i øvrigt lægger vægt på, at vi skal prioritere fagligheden yderligere.

Ansøgning

Det er derfor vi synes, at vores kommune, der jo har en god erfaring med diverse frikommuneforsøg, indsender en ansøgning til Undervisningsministeriet om at et par stykker af vores skoler bliver en af de 50 forsøgsskoler, der kan komme med i et rammeforsøg”, siger byrådsmedlem Christian de Jonquiéres (K) i pressemeddelelsen.


srj

Publiceret 14 April 2017 11:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV