Slagtermester Jens Christian Lundgaard, indehaver af Slagter Bagger i Humlebæk, kan glæde sig over, at den aktuelle konkurstrussel er drevet over. Arkivfoto

Slagtermester Jens Christian Lundgaard, indehaver af Slagter Bagger i Humlebæk, kan glæde sig over, at den aktuelle konkurstrussel er drevet over. Arkivfoto

I sidste øjeblik:

Slagter Bagger reddet fra konkurs

Glæde hos indehaverparret Anne og Jens Christian Lundgaard efter nogle personer har skabt nyt økonomisk fundament for butikken i Humlebæk

Af
Morten Timm

Morten Timm

En truende konkurs for Slagter Bagger synes nu at være afværget.
I en kortfattet pressemeddelelse meddeler ægteparret bag den traditionsrige forretning i Humlebæk, Anne og Jens Christian Lundgaard, at der nu ligger en løsning, som betyder, at de kan fortsætte i slagterbutikken.
"Vi vil så gerne drive Slagter Bagger videre, og derfor er vi glade for, at der har været nogle mennesker, som vil være med til at skabe et videre fundament for Slagter Bagger, således at butikken kan blive drevet videre," lyder det fra Anne og Jens Christian Lundgaard.
 

For tunge økonomiske byrder

Der blev indgivet en konkursbegæring mod Slagter Bagger i slutningen af februar. Slagtermesteren erkender, at det har været et par svære år i 2014 og 2015 med blandt andet med udgifter til driftudstyr.
"Butikken fandt ellers den rette kurs igen i 2016, men desværre var de tidligere års byrder for tunge," forklarer Jens Christian Lundgaard i pressemeddelelsen.
Af regnskaberne fremgik det, at butikken på et enkelt år tabte omkring en tredjedel af sine indtægter. Og det oversteg en million kroner.
Et voksende underskud og en reducering af egenkapitalen fra et minus på 215.000 kr til minus 880.000 kroner førte til konkursbegæringen,, og med en regnskabsmeddelelse om, »at selskabet er afhængig af, at der opnås en aftale med banken, så selskabet vil kunne opfylde sine gældsforpligtelser«.
 

Tak efter svær periode

Det er mindre end to år siden, at Slagter Bagger på Ida Tesdorpfsvej i Humlebæk var nomineret til Årets Slagterpris, og Jens Christian Lundgaard blev vandt prisen som 'Årets Slagter' i 2001.
Det har ikke været muligt at træffe dem for en kommentar, men i deres pressemeddelelse skriver de afslutningsvis:
"Vi hilser nuværende og nye kunder velkomne hos Slagter Bagger, hvor alt er, som det altid har været - og samtidig takker vi vores trofaste kunder for opbakning og sympati i en svær periode".

null

Publiceret 09 March 2017 11:45