Datatilsynet godkender lækage-undersøgelse

Fredensborg Kommune har lov til at undersøge byrådsmedlemmernes email og e-dagsordensystem

Der er intet ulovligt ved, at Fredensborgs byrådsmedlemmer får tjekket deres mailsystem og e-dagsordensystem i den omstridte lækage-sag.
Det har Datatilsynet slået fast overfor kommunen, og det er en afgørelse, der naturligvis glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).
Men selv om borgmesteren nu har grønt lys til at gennemføre en undersøgelse af byrådsmedlemmernes it-færden for at finde frem til hvem af de 27 medlemmer, der har leveret fortrolige oplysninger til Frederiksborg Amts Avis omkring regnefejlen på det nye plejecenter i Humlebæk, er han nu indstillet på at overlade det til politiet at efterforske sagen til bund. For der er tale om brud på tavshedspligten.
På mandag er det nemlig at finde på Økonomiudvalgets dagsorden, hvor der netop skal tages stilling til en politianmeldelse.
Under hele forløbet har det været Thomas Lykke Pedersens håb, at den pågældende politiker, der bevidst eller ved en fejl lækkede oplysningerne, har villet melde sig. Men det er ikke sket.

Byrødder gav borgmesteren fuldmagt

Flere byrådsmedlemmer - med Venstre i spidsen - har givet borgmesteren fuldmagt til, at deres emailkorrespondance og brug af e-dagordenssystemet kunne undersøges af kommunens IT-afdeling.
Men det er ikke enigt byråd, der bakker op om den linje. Enhedslistens Henriette Brandt Pedersen har meldt ud, at man ikke skal lege 'politi og røvere'.
Inden Knud Løkke Rasmussen indmeldelse under Liberal Alliances faner foreslog han på Facebook, at borgmesteren ligeså godt kunne skride til politianmeldelse med det samme.

null

Publiceret 17 February 2017 11:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV