Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Bland dig:

Patienter og pårørende får ny stemme

Nordsjællands Hospital søger patienter og pårørende, der vil være med til bestemme sammen med ledere og ansatte. Fristen for at søge plads ved mødebordet er 19. september

Brænder du for at udvikle og forbedre dit hospital? Kan du tale andres sag end kun din egen? Og er du god til at lytte til andres mening? Så er det nu, du skal på banen og til tasterne, hvis du vil præge maden, medicineringen og etikken på dit hospital.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Hospital, hvor medarbejdere og ledere nu rykker sammen for at gøre plads til alle rundt om nogle af de mødeborde, hvor der ellers kun sidder professionelle sundhedsfolk.
De søger nemlig patienter og pårørende, der vil være med til bestemme sammen med ledere og ansatte. Fristen for at søge plads ved mødebordet er 19. september.

Erfaringer skal blive til handlinger

Hospitalet inviterer patienter og pårørende med ned i maskinrummet og helt tæt på diskussionerne, når de overordnede beslutninger om fx ernæring, etik og bedre patientforløb skal tages.
Det skal være med til at sikre, at hospitalet tager endnu mere hensyn til helheden, og at erfaringer fra patienter og pårørende bliver til konkrete handlinger ude på afdelingerne.

Hvert udvalg har plads til to patienter og en pårørende. Hvis man vil være med, skal man have været i et patientforløb på et af hospitalerne i Region Hovedstaden inden for de senest 2 år, eller man skal være pårørende til én, der har været det.
For at få en plads i et af udvalgene skal man udfylde en kort ansøgning på nettet: nordsjaellandshospital.dk/borgerstemme. Fristen for at søge er mandag den 19. september.

Almindelig sund fornuft

Brugerrepræsentationen på Nordsjællands Hospital er vedtaget af regionsrådet, og initiativet bliver også indført på alle de andre hospitaler i Region Hovedstaden.
"Når du som menneske møder hospitalsvæsnet, er det afgørende, at du får en tryg og god behandling. At få patienter og pårørende med i beslutningsfora vil hjælpe os med at gøre den oplevelse endnu bedre. Det er almindelig sund fornuft, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får sat det i gang," siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fire udvalg

Hospitalet brygger ekstra kaffe til i alt 12 patienter og pårørende i fire forskellige udvalg:
• Styregruppen for Fokus og Forenkling - styring af overordnede, strategiske indsatser på hospitalet
• Klinisk Etisk Komité - fx etisk ansvarlighed
• Ernæringskomitéen - fx bedre kost til patienterne
• Lægemiddelkomitéen - fx lægemiddelforbrug og medicinering

Publiceret 12 September 2016 07:00