Bergmann Gruppen er flyttet ind i et tidligere snedkerværksted i Humlebæk og er faldet godt på plads. Foto: Jannie Fjordside

Bergmann Gruppen er flyttet ind i et tidligere snedkerværksted i Humlebæk og er faldet godt på plads. Foto: Jannie Fjordside

Lille nedriver, der tør slås mod de store

Mark Bergmann river bygninger ned - og bygger firmaet op tættere på hjemmet end nogensinde før

Af
Af Jannie Fjordside

Der brænder en ild i Mark Bergmann - en ild efter at være i gang og efter at vise, at han og firmaet Bergmann Gruppen kan være med blandt de helt store.
“Konkurrencen, den synes jeg jo, er sjov. Jeg har oplevet, at nogle af de store spillere har forsøgt at intimidere os til ikke at tage helt store opgaver på os. Men de skal ikke tro, at de kan noget, vi ikke kan,” siger 37-årige Mark Bergmann.
For fem år siden stiftede han aktieselskabet Bergmann Gruppen, der er specialiseret i nedrivning og miljøsanering. I dag tæller firmaet fire afdelinger med syv kontoransatte og tre projektledere tilknyttet den nyåbnede afdeling i Humlebæks industrikvarter.
“Fra 2014 til 2015 øgede vi vores omsætning med 100 procent, så jeg tænker, at vi har fat i et eller andet,” siger Mark Bergmann.
Som uddannet murer og ansat i sin fars firma lå fremtiden som selvstændig i nedrivningsbranchen ikke i kortene. Men arbejdet på byggepladsen fik vækket, hvad Mark Bergmann kalder “et ledelsesgen” i ham. Med en efteruddannelse på Handelsskole har han nu sat sig bag skrivebordet, og det er en rolle, han nyder, selv om han ikke lægger skjul på, at det har været en omvæltning
“Det er jo noget andet end at være på en byggeplads med min far, hvor vi kunne gå og råbe ad hinanden,” siger Mark Bergmann.
Når branchen gik fra opbygning til nedrivning, skyldes det ikke mindst den del af jobbet, som har med miljøet at gøre.
“Jeg ser firmaer, der ikke er med i Nedbrydningssektionen (under Dansk Byggeri, red.) eller Asbestforeningen, som useriøse. Hvor står verden, hvis vi ikke tager hånd om miljøet,” siger Mark Bergmann.
Miljøet er ikke mindst blevet vigtigt for ham, efter at han selv har fået børn, fortæller han.
Familien, der tæller en søn på seks og en datter på ét år, er også grunden til, at afdelingen her i slutningen af 2015 flyttede fra Glostrup til Humlebæk, en smuttur fra hjemmet i Kokkedal.
“Som selvstændig er der jo ikke noget, der hedder normal arbejdstid - i hvert fald ikke for mig endnu. Så det betyder enormt meget at arbejde tæt på hjemmet og lige kunne smutte hjem forbi til aftensmad og sengeputning, og så måske tilbage på kontoret,” siger Mark Bergmann.

Vil være lokal spiller

Det er ikke kun på hjemmefronten, at flytningen har været en succes.
“Lige efter vi var flyttet ind, blev vi kontaktet af en specialkonsulent fra Fredensborg Kommune, som havde rigtig godt styr på, hvad der er af andre firmaer i området. Det har jeg aldrig oplevet andre steder, så jeg blev meget positivt overrasket,” siger Mark Bergmann.
Selv har han også ambitioner om at engagere sig lokalt gennem for eksempel lærlingepladser og sponsoraftaler.
“Jeg synes, det er vigtigt at bidrage lokalt. Og så er det da sjovt at opleve, at din søn ser dig som en helt, når han kan trække i sportstøj med firmalogoet på,” slutter Mark Bergmann.

Publiceret 10 February 2016 11:00

SENESTE TV