Borgere og virksomheder i Fredensborg Kommune skal have bedre bredbåndsforbindelser, og på bredbåndsmessen på Fredensborg Rådhus 20. oktober kan de komme i dialog med leverandørerne af forskellige typer bredbåndsløsninger.

Borgere og virksomheder i Fredensborg Kommune skal have bedre bredbåndsforbindelser, og på bredbåndsmessen på Fredensborg Rådhus 20. oktober kan de komme i dialog med leverandørerne af forskellige typer bredbåndsløsninger.

Borgere og virksomheder skal have bedre bredbånd

Bredbåndsmesse på Fredensborg Rådhus skal skabe den nødvendige dialog mellem leverandører og borgere og virksomheder, så flere områder i kommunen kan få hurtigere og mere stabilt internet

BREDBÅND Borgere og virksomheder har brug for hurtigere, billigere og mere stabilt internet, mener borgmestrene i Fredensborg og Helsingør, Thomas Lykke Pedersen og Benedikte Kiær, og derfor inviterer de borgere og virksomheder til messen "Fremtidens bredbånd" på Fredensborg Rådhus i Kokkedal tirsdag 20. oktober kl. 17-19.
Her kan messens publikum møde et dusin forskellige leverandører af bredbånd, der vil give deres bud på, hvordan borgere og virksomheder kan få bedre og hurtigere internet.

Aktivere ildsjæle

En kommune må ikke være en aktiv kommerciel part i udbredelsen af nyt bredbånd som fibernet, men må godt hjælpe dialogen mellem leverandører og borgere på vej, og det er bredbåndsmessen et forsøg på, forklarer IT- og digitaliseringschef i Fredensborg Kommune, Thomas Fænø.
"Målet er at aktivere nogle ildsjæle, for initiativet skal komme fra borgerne, der kan være organiseret i for eksempel en grundejerforening eller boligforening," siger Thomas Fænø.
Jo flere borgere, der står bag et ønske om at få nedlagt eksempelvis fibernet i område, desto større er chancen for, at udbyderen kan se en forretningsmodel i projektet.

På 66. pladsen

Messen er blandt andet motiveret af det faktum, at Fredensborg Kommune kun er på 66. pladsen på Dansk Energis rangliste over udbredelsen af fibernet i danske kommuner.
Også blandt kommunens virksomheder er der et ønske om bedre bredbånd.
"Det er egentlig ikke noget, vi har haft oppe at vende endnu, men jeg ved i mit stille sind, at når jeg har problemer med interforbindelsen i mit eget firma, så er der også andre virksomheder, der har problemer. Vi er en forholdsvis lille virksomhed. Hele vores system ligger i skyen, og hvis der er mange mennesker hjemme i nabolaget på Kirkeleddet, der samtidig benytter YouSee eller andre TDC-services, så har vi virkelig vores udfordringer," siger formanden for Fredensborg Erhvervsforening, Christian Schubert, der driver Cut & Care Aps og Juleministeriet.

Landbrug og havne

Messens udstillere tæller også specialiserede udbydere af trådløse bredbåndsløsninger til for eksempel landbrug og havne.
Messen åbnes af Benedikte Kiær og Thomas Lykke Pedersen kl. 17.
Tilmelding sker via Fredensborg Kommunes hjemmeside på www.fredensborg.dk/bredbaandsmesse.
Tilmeldingsfristen er 13. oktober.

Publiceret 05 October 2015 11:00