Den røde løber var rullet frem, da det nye sanse-orangeri blev indviet på Lindegården i Fredensborg.

Den røde løber var rullet frem, da det nye sanse-orangeri blev indviet på Lindegården i Fredensborg.

Blomster og krydderurter stimulerer sanserne

Bostedet for voksne udviklingshæmmede. Lindegården i Fredensborg, har fået et spændende sanse-orangeri

Af
Af Claus Beyer

De 36 faste beboere på Lindegården i Fredensborg, et bosted for voksne udviklingshæmmede, åbnede mandag den 18. maj døren ind til en hverdag, hvor planter, blomster, krydderurter, frugter og bær bliver en fast bestanddel. Det skete ved indvielsen af et såkaldt sanse-orangeri i Lindegårdens have. I orangeriet kan beboere og besøgende nyde lys, dufte, varme, musik og se en masse smukke planter og blomster. Alt sammen for at pirre og stimulere sanserne.

Et ekstra krydderi

”Lindegården giver allerede i dag et godt og populært tilbud af højeste kvalitet til voksne udviklingshæmmede. Med det nye sanse-orangeri får beboere og besøgende mulighed for at tilføre livet et ekstra krydderi i form af en fuldendt sanseoplevelse, der kan bruges året rundt. I orangeriet kan beboere og besøgende se, føle, dufte, høre og gøre. Og når man ved, hvor vigtigt stimulering af sanserne er for målgruppen, kan man kun glæde sig over, at vi i Fredensborg Kommune nu kan byde indenfor i dette flotte hus,” sagde Fredensborg Kommunes Social- og Sundhedsudvalgsformand, Hans Nissen ved åbningen af orangeriet.

Donation fra Fonden efter Srah Kielberg

Opførelsen af det 50 kvm store sanse-orangeri er finansieret af en donation på 1 mio. kroner fra Fonden efter Sarah Kielberg. Til stede ved indvielsen var Jesper Karle, repræsentant for Fonden efter Sarah Kielberg.
”Det er første gang, at vi har støttet et projekt i denne størrelsesorden. Men vi kunne se, at det ville komme en gruppe mennesker til gavn, som har et tydeligt behov. Samtidig ville idéen med et sanse-orangeri give et både synligt og langtidsholdbart resultat. Indvielsen bekræfter mig i, at vi valgte rigtigt, da beslutningen om at støtte projektet blev taget”, siger Jesper Karle om baggrunden for fondens støtte til projektet.
Det er planen, at sanse-orangeriet ikke bare skal bruges af de 36 beboere på Lindegården. Der vil også foregå aktiviteter i huset, i samarbejde med lokalområdets andre institutioner som for eksmpel plejecentre, skoler og de tre bofællesskaber tilknyttet Lindegården.

Publiceret 19 May 2015 13:00

SENESTE TV