Afdøde Lones børn:

”1813 svigtede vores mor”

"Vi vil klage over 1813, så andre borgere ikke får den samme mangelfulde behandling i fremtiden," siger Lone Serwins tre børn

Af
Af Claus Beyer

De tre voksne børn, Dennis, Louise og Sabine kan endnu ikke forstå, hvorfor deres mor ikke fik en bedre hjælp, da hun ringede til 1813, mandag den 16. marts, på grund af smerter lungerne, hver gang hun trak vejret.
Børnene fortalte sammen med Lones to søstre og hendes sammenlever, Palle Madsen, kort efter hendes død:
”Lone havde ondt i brystet og havde vejrtrækningsproblemer – det gjorde ondt i lungerne, hver gang hun trak. Lone fejlede eller intet, og hun havde sidst på eftermiddagen været ude på en løbetur sammen med Palle, og pludselig følte hun, at lungerne blev fyldt med kold luft, og herefter gjorde det ondt i lungerne ved hver vejrtrækning.”
”Lone sagde efter det korte opkald til 1813, at hun følte, at hun ikke fik nogen hjælp, og at hun lige så godt kunne have ladet været med at ringe,” fortæller Palle Madsen, der også oplyser, at Lone kort efter gik i seng, hvor hun sov ind i løbet af natten.
Familien forstår ikke, hvorfor Lone Serwin ikke fik en bedre hjælp hos 1813, hvorfor hun ikke kom til at tale med en læge, hvorfor hun ikke blev sendt af sted til Hillerød Sygehus til en nærmere undersøgelse, der muligvis kunne have reddet hendes liv.
”Vi kan selvfølgelig ikke vide, om lægerne kunne have hjulpet Lone. Men vi føler, at man har svigtet Lone, når hun ikke engang fik tilbudt hjælp. Vi er også dybt forundret over, hvorfor systemet ikke er interesseret i, hvorfor Lone dødede. Vi fik et opkald fra politiet, der oplyste, at de sammen med embedslægen havde valgt at lukke sagen uden en obduktion,” fortæller familien, der efterfølgende selv skalbetale for obduktionen, der kan fortælle, hvad Lone Serwin dødede af natten til tirsdag den 17. februar.
Resultatet af obduktionen har familien dog endnu ikke modtaget fra Herlev Sygehus, da Lone Serwin blev bisat fra Asminderød Kirke lørdag formiddag.
Børnene har nu sammen med Lones søstre og Palle Madsen modtaget en udskrift af Lone Serwins opkald til 1813, og denne udskrift har blot bekræftet familien i deres mistanke om, at Lone Serwin ikke modtog den hjælp, som de mener, hun burde havde haft, og i at familien ønsker at klage.

null

Publiceret 02 March 2015 10:39