Misha Sakharoff (helt til højre) har taget elever med ud i skoven. Foto: Carsten Legaard

Misha Sakharoff (helt til højre) har taget elever med ud i skoven. Foto: Carsten Legaard

Træningssystem til musikere hjælper sportsfolk og syge

Misha Sakharoff, Fredensborg, rider på to heste: Musikundervisning og mental træning. Det sidste også for sportsfolk og erhvervsfolk

Af
Carsten Legaard

Misha Sakharoff, 46-årig privat musiklærer og indehaver af MusikskolePlus, Højvangen 6 i Fredensborg, åbner ny virksomhed.
Sakharoff har i en årrække ved siden af arbejdet som musiker og musiklærer virket som mental træner for både musikere, sangere og sportsfolk – iblandt dem sønnen Leo, 15 år, der netop er kommet i professionel trup hos FC Nordsjælland.
”Mit træningssystem går ud på at beherske fokusering og centrering i selvet forud for præstationen, men det handler også om at kunne slå hjernen fra og være fuldt til stede i nuet, når man præsterer. Og det er basale, naturlige teknikker, som kan bruges af alle,” siger Misha.

Et dansende sværd

Misha har valgt at markedsføre sine aktiviteter som coach under navnet Dancing-sword.:
”Dansen er den ultimative brug af kroppen, og sværdet symboliserer styrke. Mit træningssystem arbejder med både krop og psyke,” siger Misha.
Gennem sit arbejde har han opdaget, at noget så simpelt som beherskelse af vejrtrækningen kan mindske spændinger og stress, give forøget fokus og forbedre ens præstationer. Også hos fx. astmatikere, diabetikere eller folk med kroniske smerter:

Smerter ud af fokus

”De mest tankevækkende resultater har jeg haft med folk, der lider af astma, stress og kronisk depression. De lærer hvordan kronisk stress ødelægger vejrtrækningen, hvilket forårsager dybe fysiologiske forandringer og som afhængigt at ens genetiske kode bliver til den ene eller den anden kronisk sygdom, astma, diabetes, forhøjet blodtryk, nervesygdomme og andre livstilssygdomme. Så vejleder jeg igennem en forandringsproces for at få symptomerne til at aftage og for langsomt helt at kvæle sygdommen.”
”Metoden er opfundet i Rusland i 1950'erne, er videnskabeligt felfunderet og har gennem de sidste 60 år er vist en mærkbar fysiologisk effekt ved at give tusindvis af mennesker fuld helbredelse. Og iøvrigt har opfindelse danske rødder, da den hviler på en videnskabelig opdagelse fra 1904 gjort af professor i fysiologi Christian Bohr - Niels Bohrs far” understreger Misha Sakharoff.
Emigrant
Misha kom til Danmark fra fødebyen Moskva i 1989 i forbindelse med et scholarship på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han faldt for både den danske livsstil og det veludviklede jazzmiljø og emigrerede. Med i rejsebagagen havde Misha en militærerfaring fra den daværende Røde Hær, en uddannelse som ingeniør samt en musikalsk uddannelse fra School of Jazz i Moskva. I Danmark har han i årrække arbejdet som ingeniør og certificeret projektleder i telekombranchen før han i 2009 blev selvstændig med sin hobby - musik og mentaltræning.

Fire gratis foredrag

Misha Sakharoff holder fire åbne foredrag på virksomhedsadressen Højvangen 6 i Fredensborg. Det er gratis at deltage, men antallet af pladser er begrænset, og interesserede skal derfor tilmelde sig til misha@dancingsword.dk. Datoer er onsdag den 1. august, torsdag den 2. august, onsdag den 8. august og torsdag den 9. august, alle dage kl. 19.

Publiceret 28 July 2012 12:00