Brittos bud på kongeligt portræt:

Kronprinsesse Mary som popart

Søndag afslørede Børnehjælpsdagen og Gallery Copenhagen den amerikanske popart kunstner Romero Brittos portræt af kronprinsesse Mary

Af
Carsten Legaard

Søndag åbnede Danmarks første udstilling med værker af den amerikanske popart kunstner Romero Britto og ikke mindst med afsløringen af kunstnerens seneste værk, portrættet af kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse-portrættet blev afsløret under overværelse af kronprinsessen på Hotel Crowne Plaza i Ørestaden i anledning af årets Børnehjælpsdag. Portrættet er en gave til Hendes Kongelige Højhed fra Britto, men det bliver udstillet for offentligheden i Gallery Copenhagen, Store Kongensgade 76, i perioden 7. maj til 9. juni. Britto forestår selv åbningen af udstillingen i dag mandag klokken 15.
Kronprinsesse-portrættet er et af 30 nye værker på udstillingen, der også inkluderer en specialfremstillet plakat for årets Børnehjælpsdag. Alle værker - med undtagelse af Mary-portrættet - sælges i den gode sags tjeneste. En procentdel af salgsprisen er på forhånd øremærket til Børnehjælpsdagen.
Gallery Copenhagen er etableret 2003 af Susanne Kany og Marianne Hürtig.s

Sådan ser det ud, Romero Brittos portræt af kronprinsessen. Kunne det være hvem som helst, eller er det umiskendeligt Mary?

Sådan ser det ud, Romero Brittos portræt af kronprinsessen. Kunne det være hvem som helst, eller er det umiskendeligt Mary?

Publiceret 07 May 2012 10:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV