Lotte og Misha Sakharoff, som har startet den nye musikskole i Fredensborg.

Lotte og Misha Sakharoff, som har startet den nye musikskole i Fredensborg.

Lysten driver værket i Fredensborgs nye musikskole

Eleverne bestemmer selv, hvad de vil spille og hvor intenst de vil øve i Fredensborgs nye musikskole.

Af
Tekst og foto: Nicholas Parking

Hvis du drømmer om at kunne spille med på det karakteristiske beat i Michael Jackson-klassikeren Billie Jean, eller gerne vil lære at synge som Axl Rose, så kan du med det samme begynde at arbejde henimod det.

Det mener musikeren Misha Sakharoff, der sammen med sin kone Lotte har startet MusikskolePLUS. Skolen holdt åbningsreception den 3. august og planen er at være et alternativt tilbud til den kommunale musikskole.

"Traditionelt bliver musikelever undervist ved hjælp af forudbestemte og fastlagte forløb og normalt varer undervisningen 20-30 minutter. Her bliver undervisningsforløbet altid skræddersyet til hver enkelt elev og varer altid en hel time," siger Misha Sakharoff, der også fortæller, at det derfor er lidt dyrere at spille i MusikskolePlus sammenlignet med det kommunale tilbud.

Til gengæld lover musikskolelederen, at undervisningen er meget motiverende og effektiv, og at en stor del af de helt nystartede elever allerede efter 10 timer vil være i stand til at spille eller synge deres ønskede musikstykker sammen med underviseren.

Krop og sjæl

"Til forskel fra mange andre musikskoler, så er det eleven, der bestemmer, hvilken genre og hvilke numre, de vil spille. Det nytter jo ikke, at jeg forsøger at lære en elev at spille pop eller jazz, hvis han eller hun hellere vil spille death metal," siger Misha Sakharoff, og Lotte Sakharoff supplerer.

"Det fremmer elevens motivation, når de får lov at spille, hvad de vil. Omvendt går det mere trægt, hvis læreren bestemmer hele tiden," siger Lotte Sakharoffv.

At spille musik er andet og mere end at mestre sit instrument. Kroppen og sjælen skal også være med, mener de to musikskolefolk.

"Vi ser på eleven som ?det hele menneske?. Det betyder, at eleven skal lære om kroppen, rytmen og vejrtrækningen, når han eller hun spiller og synger. Og alle skal prøve at synge, uanset hvilket instrument, de vil undervises i, for det bliver nemmere at lære, når musikken og rytmen bliver en naturlig del af dig selv," siger Misha Sakaharoff som i øvrigt - udover at synge og komponere - spiller på en række forskellige instrumenter, blandt andet el-bas, guitar, klaver og percussion samt optræder jævnligt.

Skolen henvender sig til musikinteresserede i alle aldre og planen er, at Misha Sakaharoff underviser mandag til fredag mellem 11 og 19. Du kan læse mere om den nye musikskole på www.musikskoleplus.dk .
Skolen holder åbent hus lørdag den 14. august kl. 11-13 og onsdag den 18. august kl. 17-19.

Publiceret 07 August 2010 09:00