Fra venstre: Chef for centralforvaltningen i Bad Berleburg Bernd Julius, Bad Berleburgs borgmester Bernd Fuhrmann og Formand for Berleburg-klubben Ole Holde

Fra venstre: Chef for centralforvaltningen i Bad Berleburg Bernd Julius, Bad Berleburgs borgmester Bernd Fuhrmann og Formand for Berleburg-klubben Ole Holde

Fredensborgs Kommunes Byvåben i Tyskland

Fredensborg Kommunes nye Byvåben er nu kommet på plads i kommunens tyske venskabsby Bad Berleburg. Siden den daværende Fredensborg-Humlebæk Kommune i 1975 indgik venskabsbyaftale med Stadt Bad Berleburg, har den tyske kommune i Nordrhein-Westfalen, skiltet med "partnerskabet" med Fredensborg.
Berleburg-Klubben i Fredensborg har siden 1968 haft samarbejde med prinsesse Benediktes hjemby. Samarbejdet er til dels sket i samarbejde med den tyske søsterforening Fredensborg-Ring, og det var netop dette samarbejde der 7 år senere førte til det kommunale samarbejde.
Formanden for Berleburg-Klubben Ole Holde er netop vendt hjem fra et besøg i Bad Berleburg. I denne forbindelse kunne Bad Berleburgs borgmester Bernd Fuhrmann og chefen for kommunens centralforvaltning Bernd Julius glæde sig over, at kunne præsentere de nye skilte for Ole Holde. Skiltene er opsat ved byens 6 indfaldsveje.
Borgmester Bernd Fuhrmann var glad for at byvåbensagen havde fået en lykkelig udgang, og at alle byens gæster nu kan se at man er venskabsby (Partnerstadt) med Fredensborg.
Stadt Bad Berleburg havde tidligere på året en dialog med Fredensborg Kommune om at få udskiftet skiltene, som bar Fredensborg-Humlebæks Byvåben. Den tyske venskabsby ønskede at få de nye skilte med det rigtige byvåben sat op, idet Bad Berleburg i august fejrer sit 750 års byjubilæum.

Publiceret 09 July 2008 09:00