Prinsesse Benedikte hilser på Kis Bonde fra Kunstforeningen i forbindelse med ferniseringen af den danske kunstudstilling.
Foto: Heiner Lenze.

Prinsesse Benedikte hilser på Kis Bonde fra Kunstforeningen i forbindelse med ferniseringen af den danske kunstudstilling. Foto: Heiner Lenze.

Kunst- og vandretur til venskabsbyen Bad Berleburg

Femdages besøg i jubilæumsbyen

 

HUMLEBÆK: Kunstforeningen for Humlebæk og Omegn og Dansk Vandrelaugs Nordsjællandsafdeling samt Bad Berleburg-klubben har netop været på en oplevelsesrig tur til venskabsbyen Bad Berleburg. - Tidligt om morgenen den 1. april gik starten mod syd. Vi så flere og flere forårstegn, lige indtil vi nåede højderne før Bad Berleburg. Her lå sneen endnu i skovene, fortæller Kis Bonde fra Kunstforeningen. De danske gæster blev i Bürgerhaus på Markedspladsen , hvor de nød et godt måltid og mange snapse sammen med de tyske venner. - Næste dag gik nogle af kunstnerne straks i gang med at hænge vor udstilling op på museet i Bad Berleburg; mens andre gik på vandretur i Bad Berleburg og omegn, fortæller Kis Bonde videre.

Fernisering med Prinsessen

- På tredje dagen startede vi med valget mellem en mindre og en længere tur fra Kühude langs Wald- skulpturen-weg. Klokken 16.00 bød prins Gustav os velkommen på slottet, hvor vi fik en fin rundvisning, før vi gik over til Museet. Her var Kis Bonde og Bjarne Wegner med i modtagelseskomiteen, da Prinsesse Benedikte ankom til den velbesøgte fernisering. - Vi modtog en hel del ros for udstillingen, som vi også selv var tilfredse med. Billederne og skulpturerne er i øvrigt udstillede på museet til den 4 maj. - Fjerdedagen startede med et besøg hos træskæreren i Girkhausen. Det er et lille museum, hvor man kan se, hvordan man i gamle dage kunne dreje fem skåle ud af et stykke træstamme. Det tog lang tid med de primitive redskaber. Vi købte mange træting; men de var nu lavet med moderne maskineri.

Kunst i naturen

Nogle af deltagerne kom ud på en større vandretur over Schanze til Grafschaft for at opleve endnu flere af de betagende skulpturer ude midt i landskabet. Heldigvis forblev det tørvejr denne dag. - Her kunne vi lære noget – for tænk, hvis vi blot stillede eks. 4 skulpturer op i Krogerupskovene i nærheden af vandrestierne, så kunne vi give os selv og Louisianas gæster endnu en kunstoplevelse, siger Kis Bonde. De tyske venner bød på en meget flot anstillet afskedsmiddag i en skihytte oppe i bjergene - og stemningen mellem danskere og tyskere udviklede sig til sang på begge sprog. Kis Bonde konkludere, at deltagerne oplevede rigtig meget, men vejret kunne dog godt have været en smule bedre.

Publiceret 10 April 2008 00:00