Helge Milo, der er det sidste medlem af modstandsgruppen Churchillklubben taler ud i ny bog.
Helge Milo, der er det sidste medlem af modstandsgruppen Churchillklubben taler ud i ny bog.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny bog om folkene bag Churchillklubben

Det sidste medlem af modstandsgruppen Churchillklubben taler ud i ny bog

Den sidste af de første modstandsfolk under Anden Verdenskrig taler ud og fortæller sin historie i bogen ”Nogen måtte gøre noget”. Det handler om Helge Milo. Som blot 15 årig var Helge Milo, der i dag bor i Kokkedal, med til at stifte Churchillklubben, som senere blev kendt som Danmarks første organiserede modstandsgruppe under Anden Verdenskrig.

Sammen med en række jævnaldrende kammerater i Aalborg ønskede han at genskabe Danmarks ære, som drengene mente, den daværende regering havde sat over styr ved ikke at modsætte sig besættelsesmagten.

Det lykkedes drengene at stjæle våben og samtidig gennemføre 20 til 30 aktioner mod tyskerne, før de blev arresteret. Tilfangetagelsen og den efterfølgende fængsling satte dybe spor i de unge drenge, og flere af dem kom aldrig til at leve et normalt liv.

Helge Milo forsøgte dog ihærdigt og har nu i en alder af 90 år skrevet en bog om sit liv levet i skyggen af Churchillklubben, men også en bog, hvor han tør lange ud efter de danske politikeres holdning til krigen såvel dengang som i dag. Han er den sidste tilbage af Churchillklubbens medlemmer, og sammen med journalist Tina Storgaard Støttrup har han skrevet bogen, der udkommer 18. januar.

Publiceret: 12. Januar 2018 08:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt