Biologilærer Marianne Johansson har fået Novo Nordisk Fondens gymnasielærerpris 2018 som anerkendelse for sit arbejde med eleverne. Pressefoto
Biologilærer Marianne Johansson har fået Novo Nordisk Fondens gymnasielærerpris 2018 som anerkendelse for sit arbejde med eleverne. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

NGG-lærer hædret med Novo-pris

Udover titlen følger en personlig præmie på 50.000 kr. til Marianne Johansson

Marianne Johansson, der er biologilærer på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) er blevet hædret med Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2018.

Udover titlen følger en personlig præmie på 50.000 kr. til Marianne Johansson. Desuden modtager NGG 200.000 kr. fra Novo Nordisk Fonden, som skal bruges til at udvikle og forbedre undervisningen i naturfag.

Marianne Johansson er blevet indstillet til prisen for sin evne til at motivere eleverne i undervisningen samt udviklingen af sin undervisning uden for klasselokalet. Novo Nordisk Fonden har ved tildelingen lagt vægt på en fremragende indsats inden for det naturvidenskabelige område, og at Marianne Johansson bygger bro mellem grundskole, universiteter og virksomheder.

”Alle elever har noget at bidrage med, og derfor lader jeg altid elevernes og min egen nysgerrighed drive eksperimenterne i undervisningen. Det kræver grundig forberedelse, men det sikrer, at alle elever bliver motiveret til at yde deres bedste. Derfor er prisen en fantastisk anerkendelse at få for mit daglige arbejde,” siger Marianne Johansson.

Claus Reinholdt Campeotto, rektor på NGG, er meget stolt over, at Novo Nordisk Fonden tildeler Marianne Johansson gymnasielærerprisen.

”Det er velfortjent, for Marianne er exceptionel til at formidle sin faglige viden på forskningsniveau i øjenhøjde med NGGs elever. Marianne har gennem mange år vækket elevernes interesse for biologifaget og motiveret dem til at deltage i forskningsprojekter og faglige konkurrencer. Desuden er Marianne en god kollega, der bidrager til at udvikle vores lærergruppe. Det er det engagement, der nu belønner sig,” siger Claus Reinholdt Campeotto. /gs

Publiceret: 16. April 2018 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-Nyt

Bøger
Forsiden netop nu