Arkivfoto: Mostphotos.com
Arkivfoto: Mostphotos.com
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Madkassen åbner i Nivå

Fremover kan økonomisk trængte hente gratis mad i Nivå Nu tirsdag og torsdag fra kl. 13-14

Af Peter Mailand

Madspildsordningen Madkassen, der startede i Humlebæk, er blevet så stor en succes, at ordningen nu udvides til Nivå. Her kan trængte fremover kan hente mad to gange om ugen, fortæller projektleder Mette Fredsted fra Madkassen.

“Vi kan se, at der er mange, der er glade for ordningen og at der er stor interesse for at komme og hente mad hos os,” siger hun.

Det er Frivilligcenteret i Humlebæk, der står bag Madkassen, som åbnede sidste år. Formålet er at hjælpe udsatte borgere som har svært ved at få pengene til at slå til.

Mad fra lokale butikker

I samarbejde med lokale virksomheder bliver der indsamlet overskudsmad, som senere bliver uddelt til de økonomisk trængte borgere. De fødevarer, der uddeles, er varer, som er tæt på eller har overskredet udløbsdatoen, eller som ikke kan sælgespå grund af stødt emballage.

“Der var en ekspedient der havde tabt en kasse smør på gulvet. Der var ikke noget galt med indholdet, men pakkerne var blevet helt skæve, og så kunne de ikke sælges,” forklarer Mette Fredsted.

Økonomisk trængte

Men selvom økonomisk trængte fremover kan hente gratis mad ved Nivå Nu, så betyder det ikke, at madkassen tager kunder fra eksempelvis Netto, siger hun.

“Dem der henter mad hos os ville jo alligevel ikke handle i butikkerne,” siger hun.

Ifølge Mette Fredsted er der både flygtninge og enlige forsørgere blandt dem der benytter sig af ordningen.

“Der er mange på overførselsoverenskomster, og det er tydeligt, at de ikke har penge til mad,” siger hun og understreger, at Madkassen ikke er et politisk projekt.

“Vi forsøger ikke at råbe politikerne op, men forholder os neutrale,” siger hun.

Trængte kan fremover hente mad i Nivå Nu tirsdag og torsdag fra kl. 13-14.

Publiceret: 16. April 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt