Byrådsmedlem Charlotte Bie har skiftet parti fra Venstre til Liberal Alliance, hvor Helle Abild Hansen på to dage er gået fra enmandsgruppe til en trio med Knud Løkke Rasmussen tilgang onsdag.
Byrådsmedlem Charlotte Bie har skiftet parti fra Venstre til Liberal Alliance, hvor Helle Abild Hansen på to dage er gået fra enmandsgruppe til en trio med Knud Løkke Rasmussen tilgang onsdag.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Liberal Alliance tredoblet på tre dage: Charlotte Bie smutter fra V

LAs eneste folkevalgte Helle Abild Hansen har fået selskab af to tidligere Venstre-medlemmer

Der er røre i den politiske andedam i Fredensborg Kommune. Indenfor tre dage har Liberal Alliance tredoblet deres mandater fra ét til nu tre.

Her fredag morgen meddeler Venstres byrådsmedlem Charlotte Bie nemlig, at hun skifter til Liberal Alliance. I onsdag kom nyheden om, at Knud Løkke Rasmussen (Frie Liberale men valgt for Venstre) havde tilsluttet sig LAs eneste folkevalgte byrådsmedlem, Helle Abild Hansen.

Dermed bliver Liberal Alliance det tredje største parti i Fredensborg Byråd efter Socialdemokratiet og Venstre.

Budgetforlig gjorde en forskel

Til daglig er Charlotte Bie skoleleder på Per Gyrum Skolen i Nivå, og om sit pludselige partiskifte siger hun i en pressemeddelelse:

”Jeg er gået ind i politik for at skabe bedre forhold for børn og udsatte grupper, og jeg må konstatere, at Liberal Alliance med deres seneste to budgetforslag har prioriteret disse områder. Fx ønskede Liberal Alliance at give dagtilbuddene et markant løft og afsatte de midler, som var nødvendige for at handicappede og udsatte kunne få den nødvendige hjælp. Samtidig vil jeg gerne være med til at sikre mere frihed, tillid og bedre forhold for folkeskolen."

Ifølge Charlotte Bie har LA, udover at prioritere børn og ældre, lagt vægt på, at kommunens meget høje gæld skal afvikles fremfor at bruge penge på prestigebyggerier her og nu.

"Jeg har måttet konstatere, at Liberal Alliances politik er en politik, som både vil hjælpe dem der har behov samtidig med at udvise økonomisk ansvarlighed i en økonomisk trængt kommune," siger Charlotte Bie.

LÆS OGSÅ: Knud Løkke Rasmussen skifter til Liberal Alliance

Skoler atter i centrum

Helle Abild Hansen ser frem til, at partiets lokale position nu styrkes i byrådet.

"Jeg kender Charlotte som varm, empatisk og med et stort hjerte. Hun har et brændende ønske om at gøre en forskel for børn og udsatte, og jeg er meget glad for hendes beslutning. Hun har, som flere og flere, set at Liberal Alliances politik er, at der er brug for en socialpolitik, der koncentrerer sig om kerneydelserne, og hvor empatisk omsorg bør være et kendemærke i vores velfærdssamfund," fastslår Helle Abild Hansen i en pressemeddelelse.

"Derudover håber jeg, at hendes store viden på skoleområdet kan komme folkeskolen til gavn, og at hun kan trække beslutninger i Børne- og skoleudvalget i en mere liberal retning, så frihed og tillid til at tilrettelægge læring – som er skolernes kerneopgave, atter kan komme i højsædet”.

Med udvidelsen af Liberal Alliance i byrådet er det partiets klare håb, at der til kommunalvalget i november sker yderligere en styrkelse af de liberale kræfter.

Publiceret: 17. Februar 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere