DEBAT: Hvor er det godt

'Det er vigtigt, at vi konservative fastholder momentum med henblik på, at vi til kommunevalget om snart to år kan opnå at få en styrket konservativ repræsentation i byrådet i vores historie- og kulturbevidste kommune,' skriver debattøren i dette indlæg

Christian de Jonquières (K), Kongevejen 38, Fredensborg

Valgkampen og helligdagsferierne har givet anledning til en lokal konservativ refleksion.

Kr. Himmelfartsdags aften inviterede min kone vores datter og undertegnede ud og spise her i kommunen.

Alt var optaget på Store Kro og på Asminderød Kro.

Vi spiste herefter på trekosten i Nivå, hvor vi fik et fremragende bord og en udsøgt betjening og god mad m.v.

Herligt at se og konstatere, at restaurationskulturen med det dertil hørende menneskelige samvær, der set herfra er så vigtig florerer i vores gode kommune, hvor der løbende arbejdes på at få skabt ”et fremtidens Fredensborg” med et ikke ubetydeligt afsæt i vores lokale kultur og historie, som vi konservative vægter så højt.

Mere herom nedenfor.

De konservative fik et rigtig godt valg, hvilket jeg synes der er grund til at glæde sig over, herunder også de fine konservative valgresultater her i vores kommune, hvor vi gik markant frem (7,9 – 15,4 %), blandt andet med baggrund i en betydelig indsats fra vores lokale kandidater og af vores lokale vælgerforening med formanden og næstformanden i spidsen.

Dagen efter valget var der i Vandrehallen i Folketinget et fint interview, hvor Troels Mylenberg fra TV2 News. interviewede vores partiformand Søren Pape.

Blandt mange gode ting sagde vores partiformand, at vi konservative i den nye folketingsperiode vil sætte øget fokus på vores kultur, historie, værdigrundlag og dannelse. Det er jeg personligt meget glad for. Det har vi altid vægtet højt her i vores kommune, hvor vi har et stærkt kulturudvalg med vores konservative Ulla Hardy-Hansen i spidsen.

Kulturarven er en uomgængelig del af vores identitet, der bygger bro mellem fortid, nutid og fremtid og bør derfor vedligeholdes og fornyes fra generation til generation. Det er set herfra helt nødvendigt.

Stjernesangeren Peter Lodahl, der til august overtager den kunstneriske ledelse af symfoniorkestret Copenhagen Phil, har i et stærkt interview 2. pinsedag mandag den 10. juni 2019 i Politiken blandt andet sagt: ”Vi har i flere år fordrejet samfundspræmissen til, at vækst er et selvstændigt mål. Målet bør vel i højere grand handle om at få det bedst mulige samfund.

Her er kulturen bydende nødvendig som komponent på linje med et stærkt sygehusvæsen og togdrift”.

Det var det, som vores partiformand sagde, blot med andre ord.

Det er vigtigt, at vi konservative fastholder momentum med henblik på, at vi til kommunevalget om snart to år kan opnå at få en styrket konservativ repræsentation i byrådet i vores historie- og kulturbevidste kommune.

Publiceret 15 June 2019 06:00