DEBAT: Fri os fra Netto i Nivå

Svend Erichsen, Teglværksvej 6, Nivå

Etape 1 for Fremtidens Nivå Bymidte indeholder 2 dagligvarebutikker, REMA 1000 og Netto, mens der reserveres plads til andre butiks- og servicetilbud i gadeplan, som ellers forbigås i larmende tavshed.

Det er gentagne gange sagt, at vi har behov for et lavprismarked, suppleret med en dagligvarebutik med bedre kvalitetsvarer, så fri os for Netto, der med sit monopol efter FAKTAs lukning tydeligt har vist, at de *** på os kunder.

Da FAKTA lukkede ned, undlod Netto at opruste, tilførte ikke nye ressourcer, hverken på åbnings-, personale- eller varesiden, en butik, hvor personalet spæner rundt med varer til udpakning og bure med tom emballage, som vi løber spidsrod mellem, langt fra altid fejede gulve, varegrupper, der forsvinder for længere perioder, før var det fryse- og køl, nu er det mest pålægs- samt grønt- og frugtsiden.

Det er et eklatant ledelsessvigt over for personale og os kunder, der nu så frem til ikke at skulle handle mere i Netto, fordi jeg opgav efter at have kontaktet Netto 5 gange, uden der blev taget effektiv hånd om problemet.

Netto’s distiktledelse er enten ligeglad eller uduelig, det er KFI tilsyneladende også, så planlægningen kan ikke overlades til KFI, der ikke har kompetencer omkring byudvikling. Hvis vi vil en levende midtby, skal vi have en professionel profil, en profilerende koordinator med baggrund i by- og forretningsudvikling, med lokal forankring og kendskab, i dialog med forretnings-, forenings- og kulturlivet og Nivåboerne.

Det er sidste udkald, hvis vi skal skabe et aktivt folke- og butiksliv i gadeplan, fordi etape 1 i bedste fald bliver et dødt element og i værste fald sætter normen for resten af bymidten.

Bebyggelsesplanen for etape 1 bærer desuden præg af et fortidigt boligbyggeri, men det er en helt anden historie, som jeg håber, at Nivåboerne også vil gøre vores politikere opmærksomme på.

Publiceret 11 June 2019 10:14