Grethe Troensegaard. Foto: Peter Mailand

Grethe Troensegaard. Foto: Peter Mailand

DEBAT: Hverdagens heltinder?

'Hvorfor er det kun nogle få medarbejdere på rådhuset, der har adgang til at benytte kommunale el-cykler?,' spørger Grethe Troensegaard i dette indlæg

Af Grethe Troensegaard, Medlem af Fredensborg Seniorråd, Frederikkevej 6, Humlebæk

Da jeg læste dagsordenen til det kommende økonomiudvalgsmøde om ”rejsepolitik”, bemærkede jeg, at personalet på rådhuset i forbindelse med aktiviteter uden for rådhuset kan anvende dels rådhusets miljøbiler, dels el-cykler.

Det fik mig til at tænke: hvorfor er det kun nogle få medarbejdere på rådhuset, der har adgang til at benytte kommunale el-cykler? Hvorfor er der ingen, der har tænkt på vore ”udkørende medarbejdere”, der hver eneste dag året rundt på deres ptivate ”skærveknusere” – i al slags vejr – transporterer sig fra borger til borger for at yde den visiterede hjemmehjælp?? Er der mon en forklaring på, at sygefraværet er (for) højt for disse medarbejdere?

Jeg ville nødig skulle køre fra f.eks. Øresundsvej til Kellerisvej i snestorm – og når jeg endelig nåede frem, ville jeg være svedig, og hvordan bliver jeg tør igen? Her er måske én af årsagerne til sygefraværet, og samtidig ville jeg være udaset og dermed mindre i stand til at give borgeren den hjemmehjælp, som hun har behov for.

Jeg kunne ønske mig, at bare ét byrådsmedlem – men helst ét parti – kunne få den (geniale) idé, at der ved budgetforhandlingerne foreslås, at der indkøbes el-cykler til det udkørende personale. Hvad ville man i givet fald opnå? For det første, at medarbejderen ville være mere frisk, når hun ankom til borgeren. For det andet ville der sandsynligvis blive tale om lavere sygefravær, måske ville de udkørende medarbejdere endda engang imellem kunne nå bare ét besøg mere pr. dag hos de ventende borgere, og – ikke mindst – ville der være tale om en højere livskvalitet for dem, jeg udnævner til at være ”hverdagens heltinder”. Og derfor ville man kunne tale om en virkelig win-win-win-situation.

Publiceret 20 April 2019 06:00