DEBAT: Jeg er en almindelig dansker

"Når jeg er ude for at tale med almindelige danskere på gaden, møder jeg en opfattelse af, at de ikke bliver set eller hørt," skriver debattøren i dette indlæg

Af Cømert Sonsuz (S), Næstformand i Borgerservice, Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedets udvalget

Jeg møder mange almindelige danske familier som har den oplevelse at de ikke bliver hørt. Det handler om helt almindelige danskere, som ikke tilhører eliten, og det er altså størstedelen af befolkningen. Det er mennesker som ikke er Djøf´er, som ikke er uddannet fra Københavns universitet, og dem som ikke har en statskundskab eller akademisk baggrund mv.

De er murer, social- og sundhedsassistent, slagter, rengøringsassistent, jord- og betonarbejder, butiksassistent, pædagog, sygeplejerske, maler, vvs, bus-tog chauffør og alle de andre jobfunktioner som bidrager til fællesskabet.

Det gælder helt almindelige danskere, som har et arbejde, hvor de står op meget af tiden og har et hårdt fysisk arbejde.

Når jeg er ude for at tale med almindelige danskere på gaden, møder jeg en opfattelse af, at de ikke bliver set eller hørt. Jeg oplever også en stor frustration over at folketingspolitiker har alt for lidt fokus på mennesker som er nedslidte.

Undersøgelse lavet af Epinion i 2018 peger også på at 76 % danskere mener, at der er for lidt politisk fokus på fysisk nedslidning og pensionsalder.

Socialdemokratiet har lyttet til folket og vil indføre nye initiativer hvis vi vinder folketingsvalget 2019. Socialdemokratiet vil indføre en ny ret til tidlig folkepension. Det omhandler lønmodtagere, der er blevet nedslidte, og dem som har været længst tid på arbejdsmarkedet.

Alle jer medborgere som jeg har diskuteret landspolitik med- I bliver hørt.

Publiceret 29 March 2019 06:00