dell - stock.adobe.com

DEBAT: Flyvske tanker i Fredensborg

'Desværre er jeg bange for, at træerne bliver betalt med mine (skatteydernes) penge og ikke deres egne,' skriver debattøren i dette indlæg

Af Peter Hansen, Bygvænget 828, Kokkedal

Socialdemokratiet går stærkt ind for at gøre noget for klimaet. Vores gode borgmester har stået i spidsen for at byrådet vedtog klimakompensation for byrådsmedlemmers nødvendige arbejdsrelaterede flyrejser.

Hans formand Mette Frederiksen ønsker at lave en skovfond, der skal plante træer for at kompensere for flyrejser. Nu erfarer vi så, at 10 ud af 11 af kommunens deltagere i KL-landsmødet i Ålborg skal flyve derop.

Den eneste ikke-flyvende deltager er Kristian Hegaard fra Radikale Venstre. Kristian er som bekendt foregangsmanden for at begrænse flyvning i Fredensborg kommune.

Kristian kører til Ålborg med sine (kommunalt betalte) hjælpere, da han jo har et fysisk handicap. Lidt facts om KL-Landsmødet. Fredensborg kommune stiller med fem delegerede byrådsmedlemmer og yderligere seks gæster, der får lov til at deltage i festlighederne. Gæsterne er andre byrådsmedlemmer og pinger i administrationen.

Festlighederne strækker sig over to dage med mindst én overnatning og natlig festivitas. Det er så op til læseren at vurdere, om der her er tale om ti nødvendige arbejdsrelaterede flyrejser.

Jeg formoder, at deltagerne vil kompensere for disse 'nødvendige' flyrejser ved at plante træer. Desværre er jeg bange for, at træerne bliver betalt med mine (skatteydernes) penge og ikke deres egne.

Publiceret 21 March 2019 06:00