DEBAT: Lyt nu til borgerne i Fredensborg

'Købet af ”Under Kronen” skete i hemmelighed på lukket møde. Er det byrådets nye linje at byplanlægning sker uden offentlighed?,' spørger debattøren om i dette indlæg

Af Poul Juul, Kovangen 532, Fredensborg

Tillykke til byrådet med købet af ”Under Kronen”. Det skete i hemmelighed på lukket møde. Er det byrådets nye linje at byplanlægning sker uden offentlighed? Kommunen kan nu som ejer af et ishus få nedlagt det privatejede ”Vaffelhuset”, som er meget populært hos borgere og turister. Ny erhvervspolitik med store perspektiver.

Store Kro opsagde sidste år i hemmelighed aftalen om at huse turistinformationen. Det er godt, for det var et stort ønske fra engagerede borgere, at turistinformation blev en del af bymidten, så godt, hvis den bliver placeret ”Under Kronen”. Også godt, at ”Under Kronen” kan levere toiletter til trængende turister. Men hvordan hænger det sammen med kommunens planer om at nedlægge alle P-pladser ved og omkring ”Under Kronen”?

En lykke for byen, at Mærsk bakkede ud af byudviklingsprojektet. Det er yderst betænkeligt, at private kapitalfonde som Mærsk og Realdania har haft mere opmærksomhed fra byrådet end borgerne i Fredensborg by. Men nu forstår jeg, hvorfor embedsmænd og konsulenter har haft travlt med at holde borgerne hen med snak. Stillingen som kommunal fundracer kan vel nedlægges nu?

Jeg håber, at byrådet besinder sig på ikke at nedlægge alle de gode parkeringspladser, der giver nem adgang til slottet, slotsparken, vores sognekirke – og ”Under Kronen”. Embedsmænds og konsulenters opgørelser P-pladser og P-behov er jo helt hen i vejret.

Borgmesteren og byrådet behøver ikke at opgive at investere i Fredensborg By, selv om I må opgive jeres hede drømme om en ”bro” til slottet og udradering af Dr. Ingrids anlæg. Der er et stort og udækket investeringsbehov i Jernbanegade. Plantning af flere træer, anlæg af opholdsområde på Lille Torv og udvikling af Store Torv, hvor vi samles, når der er noget, vi vil fejre i fællesskab. Disse projekter har fået enstemmig opbakning fra alle, der har deltaget i byudviklingsarbejdet i Fredensborg by.

Når der ikke er flere erhvervsdrivende, der vil have butikker bymidten, vil jeg opfordre byrådet til at arbejde for at gøre bymidten til et område for ”public service”, f.eks. ved at flytte biblioteket ned i stueplan og udbygge bymidten med plads til flere lægeklinikker, fysioterapeuter, psykologer og andre servicefunktioner, som både unge børnefamilier og den stigende ældrebefolkning vil søge lige så meget, som vi i gamle dage søgte byens detailhandel.

Der er nok at tage fat på. Men lyt nu igen til borgerne.

Publiceret 20 March 2019 06:00