DEBAT: Flyverskov bedre end flyverskjul

'Jeg vil nu bare gerne have plantet ny skov her i Fredensborg kommune, så vi alle kan nyde synet og trække vejret med god samvittighed' skriver debattøren i dette indlæg

Per Frost Henriksen (S), gruppeformand og medlem af økonomiudvalget

Debatten flyver afsted for tiden, skal der klimakompenseres eller skal flyrejser afskaffes. Jeg vil nu bare gerne have plantet ny skov her i Fredensborg kommune, så vi alle kan nyde synet og trække vejret med god samvittighed.

Det glæder mig, at politikerne i kommunen er enedes om, at det er en god ide, at plante træer lokalt i vores egen kommune, i stedet for i Ecuador og Greve. Det er en god ide, at vi selv kan se skoven vokse op og på den måde kompensere for flyveturene.

For at det giver vedvarende nytte med nye træer skal vi sikre, at der er klausuler, der holder fast i træerne, så de bliver stående og lad os få plantet et stort område med det samme, i stedet for et par træer om året. Hellere være på forkant, når det gælder klima.

Det er også vigtigt, at finde de rette placeringer, hvor skoven skal vokse op, uden det koster en hel bondegård. Det håber jeg at Naturstyrelsens dygtige forstfolk i Skov og Natur kan hjælpe med og mon ikke også Danmarks Naturfredning vil være behjælpelig. Det er i samskabelsen at de gode vedvarende planer springer ud.

Og selvfølgelig skal en moderne klimakommune have en miljøbevidst transportpolitik, der sikrer at klimaet skånes mest muligt, den indsats kan ikke vente. Det er nu vi skal klimasikre kommunens nuværende og kommende borgere.

Publiceret 12 December 2018 09:18