Hvad er den helt rigtige affaldsordning? Det er noget, politikerne i Fredensborg bryder deres hjerner med. Pressefoto

Hvad er den helt rigtige affaldsordning? Det er noget, politikerne i Fredensborg bryder deres hjerner med. Pressefoto Pressefoto

DEBAT: Godt vi ikke har brugt penge på affaldssystem endnu

Af Thomas von Jessen (K), medlem af Fredensborg Byråd:

Affaldssortering for husstande er dikteret af statslige og internationalt aftalte mål. Det er noget vi skal i gang med. Til gengæld har sagen i byrådet ført en noget omtumlet tilværelse: Det tidligere planudvalg fik før valget 2017 ikke afsluttet sagen, hvorefter sagsbehandlingen fortsatte i det nye udvalg. Den nye styrelsesvedtægt flyttede så sagen endeligt over i det nye infrastrukturudvalg.

Oven i denne flytten rundt har der også været tvivl om valg af metode – flere spande 1) udendørs? eller 2) indendørs? (optisk sortering). Under alle omstændigheder er det besluttet, at boligområder med mindre udenomsplads skal have centralt placerede ”kuber” opstillet på ”øer”.

Der skal jo være plads til børnecykler og barnevogne mm. i en rækkehushave. Tvivlen om valg af metode har indledt nye undersøgelser. Beslutningen skal træffes på så oplyst et grundlag som muligt. Affaldssorteringen koster både kommunen og den enkelte borger ekstrapenge.

Det seneste er så, at regeringen lige nu har bebudet, at der er en statslig standardløsning for affaldssortering på vej.

Godt, vi endnu ikke har brugt mange skattekroner på vores egen Fredensborg-løsning, siger vi så bare. Vi må vente og se, hvad regeringen kommer op med.

Publiceret 12 September 2018 10:30