Bjørn Svenson. Arkivfoto.

Bjørn Svenson. Arkivfoto.

DEBAT: Overgreb på voldtagne piger

Bjørn Svensson, Byrådsmedlem Enhedslisten (Ø)

Sommertiden byder på historier med tvivlsomt indhold. De såkaldte sommeragurker. Denne sommer er ingen undtagelse.

Hussein Arhmandi fra Borgernes Stemme røg i blækhuset både i Frederiksborg Amts Avis og Lokalavisen.

Baggrunden var sagen om flere unge piger, som angiveligt er voldtaget af flere drenge her i kommunen. Sagen efterforskes af politiet og retten har surrogatfængslet drengene. Sagen er i gode hænder og kommer med tiden for retten.

En far til en af de unge af anden etnisk herkomst havde udtalt, at det ikke kunne være voldtægt, når udåden var foregået indendørs og ikke ude i det fri. Får den pågældende ikke et bedre forsvar venter en særdeles hård straf.

Hussein angreb byrådet og borgmesteren for at have svigtet vores opgave i integrationsindsatsen.

Mit kendskab til Hussein er, at han er en retskaffen politiker, der brænder for bedre integration. Den dagsorden er vi er enige om. Derfor er det skuffende, at sagen gøres til et spørgsmål om integration.

Voldtægt og sexuelle krænkelser handler om vold og tvang. Og skal straffes derefter. Hårdt.

Disse overgreb skal ikke gradbøjes.

I min optik er det ikke mere sandsynligt, at Husseins søn begår voldtægt eller vold end Brian at fra Thyborøn gør det. Værdier, personlig moral, social baggrund og andet afgør, om man havner i kriminalitet. Hverken hudfarve eller etnisk ophav.

Kommunens sociale forvaltning har fra første dag bistået ofrene. De har helt sikkert gjort det godt og beskyttet især pigerne. Stor ros til medarbejderne. De har slået ring om pigerne.

Hussein ved, at det er ulovligt at fortælle byråd eller borgmester, hvilke personer det handler om. Derfor er ingen forældre indkaldt til skideballe på borgmesterkontoret.

Lad politiet, retten og forvaltningen håndtere denne sag i fred.

I mellemtiden kan vi så gøre noget for bedre integration sammen.

Publiceret 11 August 2018 07:00