Man bliver helt høj

'Jeg vil hævde, at vores kommune som det mindste ligger blandt top 5 af vores 98 kommuner,' skriver debattøren i dette indlæg

Christian de Jonquières (K), Kongevejen 38, Fredensborg

Har netop haft lejlighed til at læse afsnittet på 83 sider om Fredensborg Kommune i TrapDanmarks 6. udgave, Bind 26, der lige er udkommet og som indeholder en beskrivelse af Halsnæs, Gribskov, Helsingør og Fredensborg Kommune.

Mig bekendt er det første gang, at der siden kommunesammenlægningen i 2007 er givet en samlet ekstern fremstilling af vores kommune.

Jeg vidste det jo godt i forvejen, men når man læser afsnittet om Fredensborg Kommune, bliver man, i hvert fald hvis man er motiveret for kultur, historie og natur, overbevist om, at vores kommune er helt unik. Ja, jeg blev ligefrem helt høj ved læsningen.

Jeg vil hævde, at vores kommune som det mindste ligger blandt top 5 af vores 98 kommuner.

Der er en fornem beskrivelse med tilhørende fejende flotte illustrationer af vores unikke natur, historikken omkring Fredensborg Slot, en beskrivelse af Louisiana, Nivaagaards Malerisamling og Krogerup Højskole, af kunstnerlivet og meget andet spænende.

Der er en beskrivelse af befolkningsudviklingen af vores erhverv- og arbejdsmarked, foreningslivet, en beskrivelse af historikken og infrastrukturen omkring vores 4 bysamfund, Fredensborg, Humlebæk, Nivå og Kokkedal samt af Karlebo og vores smukke landområder.

Fremstillingen er gennemsyret af, at vi er en traditionsrig kommune fuld af diversitet, liv, kultur og historie.

Siden 2016 har kommunen arbejdet med en samlet planstrategi under overskriften ”Fremtidens Fredensborg Kommune”, hvor det nye byråd nu skal tage hul på implementeringen heraf.

Der er et konservativt ordsprog der hedder: ”At forandre for at bevare”.

Strategien: ”Fremtidens Fredensborg Kommune” indeholder megen gennemtænkt og god forandring, der, således som jeg ser det, er nødvendig for at vi kan bevare den unikke ramme om vores kommune.

En læsning af afsnittet i TrapDanmark, der i øvrigt afsluttes med et fornemt digt af Prins Henrik fra dennes digtsamling ”I mine lykkelige nætter”, bør føre til, at mange får lyst til at bosætte sig i Fredensborg Kommune.

Christian de Jonquières (K)

Kongevejen 38, 3480 Fredensborg

Publiceret 30 June 2018 09:00