DEBAT:

Hemmeligt borgermøde i Fredensborg

Birthe Mortensen, Parken 3, Fredensborg

Borger i Fredensborg - derfor blev du ikke inviteret med til hemmeligt Borgermøde i april om den Nye Bymidte i Fredensborg - samt 2 spørgsmål til Borgmesteren.

Spørgsmål 1. Hvorfor blev alle borgere i Fredensborg By ikke inviteret til dette møde – som kun var annonceret på kommunens hjemmeside og ved et par timers plakatudstilling foran Gl. Bio på dagen.

Spørgsmål 2. Hvorfor skulle vi der mødte op opleve at embedsværket talte usandt – de påstod at mødet var annonceret i Lokalavisen.

Lidt om mødet. Det mest problematiske spørgsmål man kunne stille på mødet var, hvorfor der ikke var annonceret om mødet i de lokale trykte medier. Ved forrige borgermøde i 2017 forklarede mødeleder Lars Simonsen (R), at kommunen havde været for sent ude.

Denne gang skulle tre embedskvinder i et gyldent akavet øjeblik på tre-fire sekunder lige aftale, hvem der skulle sige, at der var blevet annonceret - tydeligvis et svar de formentlig var blevet instrueret i at afgive. Der var ikke inviteret lokale medier med til mødet, men Frederiksborg Amts Avis var tilstede.

Et par dage efter kunne man i samme avis læse, at kommunens kommunikationsafdeling havde bekræftet at der IKKE havde været annonceret i de trykte medier, ligesom der heller ikke var sendt pressemeddelelse ud. Pinligt.

Der tegner sig et billede af, at kommunen ikke har ønsket at der kom mange borgere til møderne om den Nye Bymidte. Jeg gætter på, at det er de eksterne rådgivere (Realdania måske) der har vredet armen om på vores politikere. Rådgiverne skal jo hjælpe med at søge mange penge i de fine fonde inde i København, og så skal byen og dens borgere fremstå som et glansbillede – der skal ikke en masse ævl og kævl med på ”bagagebæreren”.

De to borgermøder jeg har overværet, har været nærdemokrati for de få.

Så forklar borgmester????

Publiceret 06 June 2018 20:00