DEBAT:

Kom ud af busken, Byråd

Anders Korsgaard Pedersen, byrådskandidat Borgernes Stemme, Vejenbrødvej 29, Kokkedal, Vejenbrød

På trods af, at jeg bor i Vejenbrød, og endda har børn på Kastaniegården, som ligger lige ved siden af Karlebo Skole, har min kone og jeg ikke i sinde at skrive vores børn op til skolen. Hvorfor så ikke? Af den simple årsag, at skolen, med sit faldende elevtal og usikre fremtid, med en konstant lukningstrussel hængende over hovedet, ikke er et attraktivt skolevalg.

Det må konstateres, at på trods af skolens klare værdigrundlag, om fx undervisning i det fri samt et stærkt lokal- og forældresammenhold, så vælges skolen ikke kun fra af min kone og jeg, men også af forældrene i lokalsamfundet generelt. Således er kun 4 elever skrevet op til skolestart. I en artikel fra Lokalavisen.dk d. 13. april 2018 nævnes det, med udgangspunkt i en rundringning, at en af grundene er, at der er få elever - den selvsamme konklusion min kone og jeg nåede frem til. Der har vi så den klassiske onde spiral.

Ligegyldigt hvor ulykkelig denne onde spiral er, så står facit malet tydeligt frem: Skolen har så godt som ingen overlevelsesmuligheder med de givne vilkår in mente, og dette må de folkevalgte lokalpolitikere forholde sig til. De har grundlæggende to valg: Enten så bør de, som jeg fremlagde som løsning på vælgermødet på Karlebo Kro under sidste års lokalvalgkamp, støtte både økonomisk, visionært og politisk op om skolen, så den fremstår som et reelt alternativ til storskoler og privatskoler.

Eller også bør de gøre det, som ingen valgte lokalpolitikere tør få over deres læber i frygt for at mærke taburetten i byrådssalen vakle; lukke skolen. At lade skolen politisk sygne hen, som det har været tilfældet de sidste mange år, er simpelthen en hån mod både børn på skolen, lokalsamfundet i Karlebo og omegn samt den generelle skatteborger i kommunen, som er med til at betale dyrt for at drifte en skole med kun 38 elever.

Opgaven kræver politisk mod og hjerte kombineret med et politisk kampagnearbejde af de helt store. Men måske der det lige præcis der, hunden ligger begravet. Skolen er ikke kun valgt fra af forældre, men også af de lokale byrådspolitikere. I det mindste har forældrene modet til at begrunde fravalget.

Publiceret 10 May 2018 06:00