DEBAT:

Fordi far er vigtig

Af Asim Latif og Louise Mehnke, baba-medstifter i Fredensborg og Christine Antorini, MF, bestyrelsen Fonden for Socialt Ansvar

Her er Mohammed, Mohammed, Senol, Fadi og Rashid. De har været blandt de første til at starte den frivillige fædreindsats baba i Fredensborg, og de har netop fået overrakt deres uddannelsesbevis fra Fonden for Socialt Ansvar. Nu er baba udbredt også i andre kommuner under sloganet: Fordi far er vigtig. Og det er han! Ligesom bedstefar Mohammed, der også er med på billedet.

Frivillige kan noget, som intet system kan erstatte, nemlig skabe sociale fællesskaber af lyst mellem mennesker. Indtil nu har 52 baba-fædre med anden etnisk baggrund fået et frivilligbevis for deres uddannelse som lokalområdets far-og manderollemodel og dermed en positiv figur for andre mænd, deres børn og deres koner, der gerne vil være en aktiv del af det danske samfund.

Baba-fædrene får en uddannelse, så de kan tage dialogen med andre fædre primært med minoritetsbaggrund, der gerne vil have en mandesnak med en ligesindet far om at fungere bedre som mand og far i det danske samfund.

Gennem dialog og dilemmaer får andre minoritetsfædre redskaber til at tage hånd om egen familie og situation. Fædre skal også være med, når sundhedsplejersken kommer i hjemmet, fordi det ikke kun er mors opgave. Fædrene skal også være aktive i skole-hjem-samtaler. Føle sig trygge ved at diskuterer det at blive ung med deres teenagebørn, få kærester og seksualitet.

Tale dilemmaer om god opdragelse og et dansk børnesyn, hvor piger og drenge er lige meget værd. Være rollemodeller for respektfulde og ligeværdige familieforhold også med deres kone. Det er samtaler fra mand til mand og i fælles mandegrupper, som virker. Integration fra neden. Det er i øvrigt frivilligt arbejde , som alle fædre ville have stor gavn af. Fordi far er vigtig for alle børn - uanset baggrund!

Publiceret 26 April 2018 06:00

SENESTE TV