DEBAT:

Socialdemokratiets Poul Juul på dybt vand

#KV17Fredensborg

Af Thomas Bak (V), Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune, Formand, Trafik- og infrastrukturudvalget, Blåbærhaven 18, 3.th.,2980 Kokkedal

Den socialdemokratiske byrådskandidat Poul Juul angriber den konservative borgmesterkandidat Thomas von Jessen og anklager ham fejlagtigt for kaste rundt med usandheder.
Desværre for Poul Juul, glemte han selv at checke fakta, inden han gik i gang.
For det første er Thomas von Jessen en erfaren politiker, der gennem hele sit voksne liv har været politisk aktiv i Det Konservative Folkeparti, både som folketingskandidat i 2000'erne og senest som byrådsmedlem i Fredensborg Kommune og formand for den konservative vælgerforening, så at insinuere, at von Jessen skulle være ung, ny og uprøvet i politik er både dumt og usandt.
Poul Juul påstår, at kommunen har sparet 85 mio. kr. op til en kommende svømmehal – det er ikke korrekt. Der er alene i anlægsbudgettet for årene 2018-2021 reserveret 85 mio. kr., og alle forligspartier afgør først i 2018, om de vurderer, at kommunens økonomi er stærk nok til en bygge og drifte en svømmehal.
Er kommunens økonomi så det? Kommunens kassebeholdning er fyldt op med lånte penge. Der afdrages ikke på den samlede gæld, og det hjælper ikke at ”omklassificere” gælden til klimagæld, lån til ejendomsskatter og ”ordinær gæld”. Gæld er ikke gratis, det koster renter og skal sidenhen afdrages, uanset hvilke intentioner byrådet måtte have. Kommunen spilder årligt et to-cifret millionbeløb på renter til ingen verdens nytte, penge der i stedet kunne have være anvendt på flere skolelærere, pædagoger eller bedre omsorg til vore ældre.
I alt skylder Fredensborg Kommune ca. 600 mio. kr. væk, et tal der i øvrigt har ligget stabilt i samme niveau siden 2010. Endvidere har kommunen siden 2010 opbygget et efterslæb på vedligeholdelsen af veje, stier, broer, tunneller, moler, kystsikringer og bygninger for mindst 200-300 mio. kr. Trods borgmesterens løfter på forårets budgetseminar om at et samlet overblik over vedligeholdelsesefterslæbet ville være tilgængeligt inden efterårets budgetforhandlinger, så har forvaltningen netop her henover sommeren oplyst, at det overblik først kan leveres i foråret 2018. Utroligt behændigt, man skulle næste tro, det var en forsinkelse, som socialdemokratiet og borgmesteren havde bestilt, men jeg skal afholde mig at fremsætte sådanne påstande, selvom jeg i vanlig Poul Juul stil burde gøre det.
Så summa sumarum er, at Thomas von Jessens politiske fortid klart afspejler sig i hans indlæg – fakta var på plads, i modsætning til Poul Juul, der blot tror, at hvis man bliver med at sige, at kommunens økonomi er fin, så tror vælgerne til sidst, at vi har råd til svømmehal i både Nivå og Fredensborg, som Poul Juul går til valg på.

Publiceret 11 August 2017 07:00

SENESTE TV