DEBAT:

“Bjerre Strand med saunagus året rundt”

Af Rasmus Østrup Møller, Byrådsmedlem (A):
En af de ting, som kendetegner Fredensborg Kommune, er et aktivt foreningsliv. Kommunen er fyldt med frivillige foreninger, der hver for sig, gør stor forskel i hverdagen for mange medlemmer og borgere. Foreningerne er fulde af engagement, gode ideer og energi. Det er medborgerskab i højeste potens og uundværligt i nutidens velfærdssamfund. Det civile samfund virker.
Siden efteråret 2016 har Bjerre Strand Badelaug eksisteret. En gruppe mennesker er siden mødtes på kryds og tværs, for at nyde muligheden for at bade året rundt fra Bjerres Strands fantastiske badeanlæg. Efterhånden har Badelauget vokset sig stort, og nu er mere end 200 medlemmer samlet om, at få lov til at bygge en sauna på Bjerre Strand.
Jeg synes det er en rigtig god ide, som fortjener opbakning fra Fredensborg Byråd. Projektet vil forlænge badesæsonen betragteligt, gøre Bjerre Strand endnu mere attraktiv og skabe fundamentet for en nutidig sjov og sund aktivitet. Både læger og alternative behandlere er enige om, at et havbad, kombineret med saunagus, gør underværker for psyken og fysikken.
Den nye planlov åbner mulighed for, at kystområderne kan få flere anvendelsesmuligheder. Derfor er det logisk, at kommunen og byrådet hjælper Badelauget med at få etableret en sauna. Vel og mærke en sauna, der skal ønskes opført for private midler og fondsmidler. De foreløbige planer vidner om et højt arkitektonisk ambitionsniveau, der respektere stedets natur og mangeårige historie.
Om lidt har vi budgetforhandlinger for 2018 og der vil jeg foreslå Fredensborg Byråds øvrige medlemmer, at vi bakker det her fine projekt på Bjerre Strand op. Et nyt projekt og samtidig en tiltrængt kommunal renovering af anlæggene oppe på skrænten og selve badeanlægget. Jeg tror det bliver en gevinst for Humlebæk og for hele kommunen.

Publiceret 09 August 2017 08:00

SENESTE TV