DEBAT:

Koordineret kampagne for en svømmehal

Arne Lund, Langebjergvej 260A, 3050 Humlebæk
Tydeligt, at der for tiden foregår en koordineret kampagne for at få bygget en svømmehal i Nivå. Hver uge bringer de lokale medier indlæg fra svømmehalstilhængerne, der på skift kommer med nye "argumenter".

I denne uge er det således Jesper Hartingtons tur. Han hævder, at Fredensborg er én af de meget få kommuner, der ikke har en svømmehal. Muligt, men så har vi så meget andet, som andre kommuner sikkert misunder os.
Vi har bl.a. 8 km kyst med fem meget forskellige badestrande. Vi har masser af natur lige uden for gadedøren, vi har motor-crossbane, motorvej og togdrift fra tidlig morgen til sen nat. Hertil kommer en biograf og to fremragende kunstmuseer.
Vel er der store forskelle på kommunerne, og hvad de hver især tilbyder deres indbyggere af faciliteter. Heldigvis. Alle kommuner kan og skal ikke have det samme.
Som de forkælede nutidsmennesker vi er, vil vi helst have alting, hele året rundt. Nogle aktiviteter er imidlertid afhængige af vejrliget. Hertil hører svømning, der i vinterhalvåret kun er for de mest hårdføre, og så må vi, der gerne vil i vandet, vente til det bliver sommer.
Det er nu engang livets lod.
Jeg er ikke i tvivl om, at svømmehalstilhængerne nok skal få deres vilje. De har opbakning i det sportsglade byråd. Her tænker man, at når Humlebæk fik et idrætscenter, der ganske vist kostede langt mere end budgetteret, så er det Nivås tur. Er byrådet også her villig til at sprænge budgettet?
Og når Nivå har fået sin svømmehal, så lyder det fra både Kokkedal og Fredensborg: "Hvad med os? Skal vi slet ingenting have?" Og sådan fortsætter det, for nye behov opstår løbende..
For at få råd til Humlebæk idrætscenter, blev bl.a. handicapområdets bevillinger reduceret. Inden kommunevalget i november skal der derfor spørges om, hvilke kommunale aktiviteter, der skal beskæres, for at sportsfolket kan få, alt hvad de peger på.
At jeg ikke har nævnt medborgerhuse skyldes, at den slags slet ikke står på byrådets dagsorden.


Publiceret 05 July 2017 20:45

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV