DEBAT:

En ny Nivå Bymidte

Af Benn Gandløse Vestergaard, formand for S i Fredensborg og Benn Gandløse Vestergaard, gruppeformand (S):
Prøv at forestille dig en lørdag formiddag, hvor man er på vej ned i Nivå Bymidte sammen med ungerne, og stopper op på torvet, da der er markedsdag med pop-up outdoor-salg eller med forskellige madspecialiteter.
Det kunne også være, at man er på vej i svømmehallen med ungerne, og efter svømmeturen er blevet sulten, og har nu mulighed for at nyde en lækker frokost i cafeen, der er åbnet i forbindelse med svømmehallen i Nivå.
Det bedste vil dog være, at vi alle igen er trygge ved at færdes i centeret, hvilket vil være en konsekvens af, at der er kommet mere liv dernede.
Drømmen skal blive til virkelighed og udviklingen skal vendes, der skal tænkes nyt.
Det er der allerede en gruppe af ildsjæle i Nivå, der prøver. Prøver at skabe mere liv i Nivå Centeret gennem forskellige aktiviteter. F.eks. har de fået indrettet de gamle Danske Bank-lokaler til et slags 'kulturhus' og hjulpet arrangementer som fastelavn og streetsport på vej.
I fællesskab med ejerne af Nivå Centeret, KFI, er kommunen nu i gang med en proces. Der er rigtig mange gode elementer i oplægget om hovedprincipper for nytænkning og omdannelse af Nivå Centeret til en bymidte.
Her er tænkt et bytorv, et kulturstræde, og så vil der også blive boliger, som er med til at skabe en rigtig bymidte.
Det er den rigtige vej at gå, hvis udviklingen skal vendes.
Vi er nødt til at omdanne Nivå Centeret til en bymidte, der binder hele Nivå sammen, og med tiden vil blive til det naturlige omdrejningspunkt. Til et sted, hvor vi har lyst til at være og trygt kan færdes. Ikke kun for at handle, men et sted med kulturelle oplevelser, og gerne en svømmehal.
For at nå målet er det vigtigt med en reel borgerinddragelse gennem f.eks. borgermøder, hvor vi hver især kan komme med vores drømme og ideer for en ny bymidte i Nivå.

Publiceret 16 June 2017 07:00