DEBAT:

Ungdommen i Fredensborg Kommune er blå

Af Johannes Holm, lokalformand for Venstres Ungdom, Lønholtvej 5, Fredensborg:
Ved det netop overståede Skolevalg for landets ældste skolelever, vandt blå blok en overvældende tilslutning på 55 %. Især Venstre kan være godt tilfredse, da de med 19 % blev valgets topscorer, og blev det største parti i alle landets fem regioner.

Den unge trekløveregering vinder især stor opbakning fra skoleeleverne da V-LA- K tilsammen fik hele 45% af elevernes stemmer. Også i Fredensborg Kommune står Venstre som valgets vinder med 18,3 %, forfulgt af Radikale Venstre med 16,1%.

Tendensen synes klar blandt de unge i Fredensborg Kommune, med en overvægt på hele 51,2 % til blå blok mod rød bloks 48,8%, hvortil S-SF-Ø blot fik 24,5 % af stemmerne.

Begejstringen er da også svær at skjule for formanden for Venstres Ungdom i Fredensborg kommune, Johannes Holm, som udtaler:
”Resultatet viser, at ungdommen stadigvæk er liberal. For to år siden så vi et lignende resultat, og nu er det bekræftet, at det borgelig-liberale ungdomsoprør ikke var en døgnflue. Ungdommen tror på frihed frem for tvang og forbud. Vi har de rigtige løsninger på samfundsproblemerne – og de løsninger er ungdommen enig i”.

Interessen for de ungdomspolitiske foreninger er steget markant under Skolevalget. Flere af byens ungdomspartier kan således melde om nye medlemmer som følge af Skolevalget. Over 60.000 skoleelever fordelt på 670 skoler landet over deltog i Skolevalget. Det er skolernes 8-10. klasser, der har arbejdet tre uger med politik, hvilket kulminerede i Skolevalgets tredje uge med ungdomspolitiske debatter på de fleste skoler, hvorefter eleverne har stemt. Dette er anden gang at der afholdes Skolevalg i Danmark.
Første gang i 2015 endte de borgerlige også med at vinde størst opbakning, da blå blok fik 58 % af stemmerne med Venstre som største parti.

Kilde: www.skolevalg.dk/valgresultat/

Publiceret 09 February 2017 16:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV