Poul Wendelboe Nielsen og klubbens præsident Svend Lysemose. Privatfoto

Poul Wendelboe Nielsen og klubbens præsident Svend Lysemose. Privatfoto

Hæder til medlem af Lions Fredensborg

Det var en overrasket og glad Poul Wendelboe Nielsen, der forleden blev hædret af sine klubkammerater og deres ledsagere. Klubbens præsident, Svend Lysemose, meddelte Poul Wendelboe, at han nu var Melvin Jones Fellow og overrakte ham en plakette fra Lions Clubs International.

”Det er den fornemste hæder en Lion kan få. Den tildeles ikke af organisationens ledelse, men af klubkammeraterne for en mangeårig og betydningsfuld indsats for klubben og Lions,” sagde Svend Lysemose ved overrækkelsen.

Poul Wendelboe blev medlem af Lions Fredensborg i 1983 og var klubbens præsident 1989-90. Han har været idemand bag flere af klubbens aktiviteter, der i sin tid vakte opmærksomhed og var med til at placere Lions i fredensborgernes bevidsthed, som da han indkøbte et større parti tøj og støvler fra et militært overskudslager.

Tingene blev solgt på kræmmermarkeder rundt omkring i Nordsjælland, og gav klubben en god indtægt, som ubeskåret gik til velgørende formål i lokalområdet og internationalt. Mange husker måske også Crazy Auktionerne, hvor klubben udbød underlige ting som hestegødning og en flyvetur med en DC 3. Poul Wendelboe har også i årevis været en værdsat ankermand for klubbens sociale aktiviteter og en fremragende kok, så det er fuldt fortjent, at han er en af de få i Lions Fredensborgs historie, der er blevet Melvin Jones Fellow.

Melvin Jones var en amerikansk forsikringsmand, der midt under første verdenskrig syntes, at han og hans venner burde yde en humanitær og social indsats. Det blev til Lions Clubs International.

Publiceret 11 June 2018 16:00