Ed Ruscha, Double Standard, 1970. Serigrafi. UBS Art Collection. © Ed Ruscha. Courtesy of the artist og Gagosian.

Ed Ruscha, Double Standard, 1970. Serigrafi. UBS Art Collection. © Ed Ruscha. Courtesy of the artist og Gagosian.

Louisiana on Paper Ed Ruscha VERY

Ny udstilling på Louisiana kan ses fra den 17. maj - 19. august 2018

Ed Ruscha er ubetinget kunstnernes helt. Udstillingen VERY giver nu også et dansk publikum mulighed for at få et større indtryk af den nu 80-årige amerikanske mesters værk.

I 2015 viste Louisiana et overblik over den britiske kunstner Lucian Freuds grafiske værk. Værkerne kom fra UBS Art Collection. Det samme gør sig gældende ved denne første udstilling i Danmark af Ed Ruschas kunst.

Samlingens værker, fordelt på tegninger og grafiske blade, giver ikke alene en generel introduktion til Ruschas kunst, men også en indsigt i hans til tider radikale tilgang til materialer – som f. eks. krudt og organiske væsker. Endvidere præsenterer udstillingen kunstnerens legendariske kunstnerbøger, som er

en del af Louisianas samling.

I seks årtier har Ed Ruscha (f. 1937) forfulgt det tankesæt, at man i det almindelige og bekendte også finder anslaget til det usædvanlige og tankevækkende. Genstande, ord og tanker, hvoraf ingen forekommer at være for store eller for små, indgår som ingredienser i hans livsværk samtidig med en underspillet humor, der skiller sig ud fra den samtidige popkunst i New York-scenen omkring f.eks. Warhol og Lichtenstein.

Udstillingen vises efterfølgende på KODE Kunstmuseer og komponisthjem, Bergen i efteråret 2018. Museets åbningstider: Tirsdag - fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18. Mandag lukket.

Louisiana website: www.louisiana.dk. Louisiana Channel: http://channel.louisiana.dk/.

Publiceret 16 May 2018 06:00