I maj måned er der opvisning hver søndag samt pinselørdag og 2. pinsedag. I juni både lørdag og søndag.

I maj måned er der opvisning hver søndag samt pinselørdag og 2. pinsedag. I juni både lørdag og søndag.

Falkonergården:

Oplev rovfugle helt tæt på

Søndag den 6. maj åbnes der op for en ny sæson, hvor man kan se de store fugle

I december sidste år vedtog et flertal i Folketinget, at det igen skulle være muligt at gå på jagt med rovfugle i Danmark. Falkonergården gør i den sammenhæng lidt ekstra ud af at orientere om, hvordan jagt med rovfugle foregår. Der vil blive fremvist et bredt udsnit af de forskellige rovfugle, som man kan bruge til jagt, og der vil selvfølgelig også blive fortalt om, hvilket bytte disse rovfugle kan fange.

Man ved, at falkejagt i Fredensborg har fundet sted siden 1300-tallet, men der har nok fundet jagt med rovfugle sted før den tid, idet der har været bosættelser i mere end 3.000 år meget tæt på Falkonergården. Under forevisningerne trænes rovfuglene så de gamle jagttraditioner genoplives med fortællinger om falkonerfuglene.

Træningen af falke, høge og ørne foregår i et område, som for 700 år siden var Valdemar Atterdags jagtmarker, og for 500 år siden var det Frederik II, som tumlede sine jagtdyr og fugle ved Esrum. Nu kan man nyde det smukke landskab med søer, skov og marker som baggrund til falkonerens træning af de store jagtfugle.

Oplev Falkonergårdens show:

Billetsalg ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time.

Publiceret 06 May 2018 09:00

SENESTE TV