Stor nytårskoncert i Nivå

Copenhagen Phil skyder torsdag året i gang en stor nytårskoncert i Nivå

Intet nyt år uden Copenhagen Phils festlige nytårskoncerter. I år lægger det 70 mand store symfoniorkester vejen forbi Nivå med Michael Carøe som konferencier til en kavalkade af musikalske højdepunkter og muntre overraskelser – der sætter orkestret i ”swing”-ninger.

På musikalsk rejse

Ved årets nytårskoncert vil Michael Carøe være i sit rette element. På hans cv står der nemlig entertainer, sanger, skuespiller og komiker, og denne aften vil han da også på bedste entertainer-vis stå i front for de mange musikere som syngende konferencier. Sammen med Copenhagen Phil tager Carøe publikum med på en rejse ind i musikken og hans eget crooner-univers. Her tages der favntag med store klassiske evergreens, der kommer under særlig Carøe'sk behandling. Det bliver musik, fest og underholdning for fuld skrue. Musikalske godbidder og forrygende overraskelser af bl.a. Duke Ellington, filmkomponisten over dem alle John Williams, ”Kaiser Walz” og ”An der schönen blauen Donau” af valse-kongen Strauss, jazzede toner af Gershwin og Rossinis ”Wilhelm Tell” ouverture. Og mon ikke også publikum kommer til at høre ”Cry me a river” og ”My Way”…
Hele herligheden får ekstra kolorit, når orkestret igen i år spiller medleyet ”Absolute Copenhagen Phil” med musikalske smagsprøver fra kommende koncerter – et medley, hvor musikerne selv har været i gang med saksen for at klippe noder fra hinanden og sætte dem sammen til et helt nyt potpourri.

Michael Carøe er vært ved koncerten.

Michael Carøe er vært ved koncerten.

Festligt og fornøjeligt

På dirigentpodiet står den unge og talentfulde estiske dirigent, Kristiina Poska. Trods sin unge alder stod hun i 2010 i spidsen for en meget populær opsætning af ”La boheme” på Brandenburg Teatret og ”La Traviata” på Den Komiske Opera i Berlin. Her har hun siden 2012 været ansat som fast dirigent og kapelmester med en lang række anmelderroste opsætninger. 2012 var også året, hvor hun modtog publikumsprisen og 3. præmien i DR's prestigefulde internationale konkurrence for unge dirigenter, Malko-konkurrencen. Derudover var hun finalist i Donatella-Flick-konkurrencen i 2010, hvor hun dirigerede London Symphony Orchestra – samme år modtog hun den tyske Operette-pris for unge dirigenter.
Det foregår torsdag den 11. januar kl. 19.30 i NKK-Hallen i Nivå

Publiceret 10 January 2018 12:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV