Foredrag om de lokale folkeskoler anno 1920

Lindehuset lægger lokaler til historien om Fredensborgs folkeskoler

Snart starter Danmarks Radios store serie 'Historien om Danmark' op igen, denne gang med den nyere danmarkshistorie.
Et af afsnittene omhandler perioden 1900-1950 og som en forsmag på dette afsnit, fortæller museumsinspektør ved Museum Nordsjælland, ph.d. Hans Jørgen Winther Jensen om 'Folkeskolen på vej i 1920'ernes Fredensborg'.
Omkring den tid skete der store omvæltninger i det kommunale skolevæsen i Fredensborg. Foredraget handler om et skridt på vejen til den danske, fælles og skattefinansierede skole, som blev taget på lokalt plan i 1920'erne. Et central spørgsmål, der vil blive behandlet er, spørgsmålet om, hvem der støttede denne udvikling? Var der politiske uenigheder eller var der uenigheder mellem by og land?
Asminderød-Grønholt, der i 1972 skiftede navn til Fredensborg-Humlebæk og i 2007 blev lagt sammen med Karlebo til Fredensborg Kommune, var i starten af 1900-tallet en blanding af by og land.
Denne dobbelthed kom også til udtryk i det kommunale skolevæsen og dets udvikling. Foredraget er gratis og for alle og afholdes i Lindehuset på Jernbanegade i Fredensborg torsdag 14. september klokken 19. /jbe

Publiceret 13 September 2017 06:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV