Guldaldersamlinger mødes på Nivaagaard

26 værker fra Ordrupgaards samling af dansk guldalder gæster Nivaargaard

Værker fra Ordrupgaards samling af dansk guldalder gæster dette efterår Nivaagaards Malerisamling. De to guldaldersamlinger mødes i en fælles særophængning, som udgør en fornem præsentation af C.W. Eckersberg, Christen Købke, J. Th. Lundbye, Wilhelm Marstrand, P.C. Skovgaard, med flere. Der er mange forbindelser mellem værkerne i de to samlinger, som supplerer hinanden,, og udstillingen giver et godt indblik i en vigtig periode i dansk kunst. Det skriver Nivaagaards Malerisamling i en pressemeddelelse.
Ordrupgaard udlåner værkerne til Nivaagaard, imens Ordrupgaard forbereder opførelsen af en underjordisk tilbygning tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta, der står bag en række ikoniske bygninger som eksempelvis Operaen i Oslo. Som led i samarbejdet giver et årskort til Ordrupgaard gratis entré på Nivaagaards Malerisamling i et halvt år fra 10. september til 10. marts Når Ordrupgaard genåbner i ny skikkelse, giver et årskort til Nivaagaards Malerisamling tilsvarende gratis entré på Ordrupgaard i seks måneder.
Både Ordrupgaard og Nivaagaards Malerisamling er museer baseret på private samlinger i direkte tilknytning til samlernes oprindelige hjem.srj

Publiceret 10 July 2017 08:00

SENESTE TV