J.C. Dahl, Frederiksborg Slot i måneskin, 1817. Nivaagaards Malerisamling

J.C. Dahl, Frederiksborg Slot i måneskin, 1817. Nivaagaards Malerisamling

Guldaldersamlinger mødes på Nivaagaard

26 værker fra Ordrupgaards samling af dansk guldalder gæster Nivaargaard

Værker fra Ordrupgaards samling af dansk guldalder gæster dette efterår Nivaagaards Malerisamling. De to guldaldersamlinger mødes i en fælles særophængning, som udgør en fornem præsentation af C.W. Eckersberg, Christen Købke, J. Th. Lundbye, Wilhelm Marstrand, P.C. Skovgaard, med flere. Der er mange forbindelser mellem værkerne i de to samlinger, som supplerer hinanden,, og udstillingen giver et godt indblik i en vigtig periode i dansk kunst. Det skriver Nivaagaards Malerisamling i en pressemeddelelse.
Ordrupgaard udlåner værkerne til Nivaagaard, imens Ordrupgaard forbereder opførelsen af en underjordisk tilbygning tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta, der står bag en række ikoniske bygninger som eksempelvis Operaen i Oslo. Som led i samarbejdet giver et årskort til Ordrupgaard gratis entré på Nivaagaards Malerisamling i et halvt år fra 10. september til 10. marts Når Ordrupgaard genåbner i ny skikkelse, giver et årskort til Nivaagaards Malerisamling tilsvarende gratis entré på Ordrupgaard i seks måneder.
Både Ordrupgaard og Nivaagaards Malerisamling er museer baseret på private samlinger i direkte tilknytning til samlernes oprindelige hjem.srj

Publiceret 10 July 2017 08:00