Billedgalleri:

Royal udstilling fik nye gemakker

Lokalhistorisk udstilling om Fredensborg Slot- og Slotshaves historie er rykket i nye, faste rammer på galleri Underværket på Store Kro

Af
Af Jannie Fjordside

"Et sted – kun et par hundrede meter fra, hvor vi nu står, dybt i skovene ved Esrum sø - lå engang en forholdsvis lille gård Østrup, som Chr. den 5. i 1678 erhvervede som udgangspunkt for sine talrige jagter i området. Dér blev spiren lagt til det Fredensborg slot, vi kender i dag."
Sådan lagde kulturudvalgsformand Ulla Hardy Hansen ud, da hun lørdag den 21. februar var med til at markere indvielsen af den nye, permanente udstilling 'Fredensborg Slot og Slotshaves historie' på Galleri Underværket på Store Kro i Fredensborg.
Udstillingen er i sin tid blevet til på Fredensborg Lokalhistoriske Museum i Avderød, hvor den i det forgangne år har kunnet opleves på museets særudstilling. Nu er den imidlertid rykket videre til nye og permanente rammer, som galleriindehaver Niels Fennet og hans hustru Lise tilbød at stille til rådighed, efter at de selv havde besøgt udstillingen i Avderød.
"Vi laver hvert år en særudstilling over udvalgte historiske temaer, der på en eller anden måde er relevante for Fredensborg Kommunes historie. Og alle de gode anstrengelser for at give borgerne en interessant museal oplevelse, de ikke sådan lige glemmer, bliver jo så rent rutinemæssigt i november måned lagt i ”mølpose” og deponeret i et af museets magasiner. Her bliver de så, måske engang om mange år, af vore efterfølgere taget frem fra glemslen," sagde en glad og stolt Niels Storgaard, museumsleder på Fredensborg Lokalhistoriske Museum, i sin velkomsttale.
"Jeg vil slutte med at rette en stor tak til dig Niels Fennet og din hustru Lise, fordi I på denne måde er med til at skabe en øget interesse for den vigtige historie, der knytter sig til området. Det var rart at kunne pakke udstillingen ud igen og atter stille den op efter blot en kort tids ”tornerosesøvn," fortsatte Niels Storgaard, der desuden sendte en stor tak til medkuratorerne Ernst Tursø og Poul Christensen for deres indsats med at gøre udstillingen til en realitet.
Efter endnu en kort tale fra galleriindehaver Niels Fennet var ballet åbnet for det pæne opbud af gæster, som med champagne i hånden kunne summe sig gennem udstillingen i dens nye gemakker, kun få hundrede meter fra det historiske monument, den beretter om.

null

Publiceret 24 February 2015 08:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV