'Normale mennesker' tackler mange svære emner, som både er universelle og aldersbestemte.

'Normale mennesker' tackler mange svære emner, som både er universelle og aldersbestemte.

Biblioteket anbefaler:

'Normale mennesker'

Bibliotekar Nana Thejll Jakobsen fra Humlebæk anbefaler 'Normale mennesker' af Sally Rooney

Af
Nana Thejll Jakobsen,

Humlebæk Bibliotek

I 'Normale mennesker' møder vi Marianne og Connell, som udvikler et besynderligt og interessant venskab, mens de går i gymnasiet i den lille by Carricklea på Irlands vestkyst.

Connell følger med Marianne til Dublin, da de begge bliver optaget på Trinity College, og herfra bliver deres relation både mere kompliceret og mere interessant.

Jeg slugte bogen i tre store mundfulde, den var simpelthen skrevet så rent, godt og i et lettilgængeligt sprog, hvor alle kan være med.

Bogen tackler mange svære emner, som både er universelle (død, overgreb, kærlighed, venskab) og aldersbestemte (at flytte hjemmefra, den første kæreste, den første seksuelle oplevelse, første break-up).

Igennem skiftende synsvinkler fra de to hovedpersoner får vi indsigt i to meget forskellige personligheder, indre konflikter og syn på tilværelsen.

Connell og Marianne kredser frem og tilbage mellem at være venner og i en romantisk relation, hvilket kan irritere læseren en smule undervejs.

Dog er det også interessant at læse om den ungdommelige (og dog universelle) ubeslutsomhed, der kan følge med, når man møder et menneske, som ser én, for den man er - på trods af særheder, knubs og skavanker.

Hvem de 'normale mennesker' er, finder vi aldrig ud af. Måske findes de slet ikke derude.

Publiceret 18 August 2019 06:00