Siden 2009 er antallet af københavnere, der flytter til Fredensborg Kommune, steget med 70 procent. Pressefoto

Siden 2009 er antallet af københavnere, der flytter til Fredensborg Kommune, steget med 70 procent. Pressefoto

Flere københavnere rykker til Fredensborg

Især børnefamilier flytter hertil, lyder det fra Nybolig

Flere og flere københavnere rykker fra hovedstaden til Fredensborg Kommune, og siden 2009 er antallet af københavnske tilflyttere i kommunen steget med 70,1 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

"Jeg oplever, at det specielt er børnefamilierne, der rykker herop. Vi kan jo tilbyde nogle helt andre huspriser end i København, og det er selvfølgelig en vigtig faktor. Men jeg oplever egentligt også, at Fredensborg som kommune passer godt ind i det, mange børnefamilier søger, nemlig mere natur og et stærkt lokalt sammenhold," siger indehaver af Nybolig i Fredensborg Thomas Jurgensen i en pressemeddelelse fra Nybolig.

Ifølge Thomas Jurgensen har de mange tilflyttere dog en indvirkning på boligpriserne i Fredensborg. Siden 2009 er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer og rækkehuse i kommunen steget med 33,4 procent.

Der bygges mere

"Når efterspørgslen vokser, skal udbuddet selvfølgelig kunne følge med, for ellers stiger priserne. Det er det, vi har oplevet de senere år. Heldigvis er vi ved at komme efter det, fordi der bliver bygget mere, så forhåbentligt flader prisstigningen mere ud," siger han i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 19 April 2019 09:00