Lousiana siger farvel til Månen

Udstillingen slutter søndag 20. januar

Louisianas store udstilling 'Månen - fra den indre verden til det ydre rum' slutter søndag 20. januar og leder op til næste dags totale måneformørkelse med finissage 20. januar kl. 14-16 i Louisianas koncertsal.

Kunsthistoriker Kristian Handberg fortæller i Koncertsalen kl. 14 den utrolige historie om kosmonaut-kunstneren Alexei Leonov og den sovjetiske rumtid baseret på ny forskning udført af eftermiddagens foredragsholder.

Leonov havde sin tegneblok med, da han i 1965 blev det første menneske, der svævede frit i rummet.

I 1968 skulle han have været det sovjetiske rumprograms første mand på månen.

Malerier fra rummet

I stedet blev han den eneste kosmonaut, der som kunstner har udstillet på Venedig Biennalen som officiel repræsentant for Sovjetunionen med sine malerier fra rummet.

Kunstneren Katie Paterson har i mange år arbejdet med kosmiske temaer, og månen spiller en særlig rolle i hendes værker.

På Månen-udstillingen viser hun to af dem - en el-pære, der gengiver månens lys i kunstig form og et flygel, der spiller Beethovens Måneskinssonate, efter at partituret har været sendt til månen og tilbage igen med morsekode.

Bog trykt med månestøv

På finissage-eftermiddagen lancerer Katie Paterson også et nyt bogværk trykt med ægte månestøv.

I samtale med udstillingens kurator Marie Laurberg fortæller kunstneren om sine projekter, blandt andet bogen. Der vil være mulighed for at erhverve et signeret eksemplar af bogen, der er trykt i begrænset oplag.

Arrangementet er gratis for museets gæster. Tilmelding på www.louisiana.dk.

jesl

Publiceret 13 January 2019 10:00