Så er Museum Nordsjællands klar med deres spritnye årbog 2018. Pressefoto

Så er Museum Nordsjællands klar med deres spritnye årbog 2018. Pressefoto

Årbog er nu sendt på gaden

Museum Nordsjællands er klar med deres spritnye årbog for 2018

Er du interesseret i Nordsjællands kulturhistorie? Så er Museum Nordsjællands klar med deres spritnye årbog 2018. Det er fjerde gang, at Museum Nordsjælland udgiver sin årbog, og som sædvanlig tager museets medarbejdere læseren med rundt i de nordsjællandske egne, hvor der gemmer sig spændende historier, eller er gjort nye arkæologiske fund.

Geografisk bevæger årbogens artikler sig over det meste af Nordsjælland – fra nordkysten ved Gilleleje og Tisvilde til Jægersborg Hegn i syd. Også tidsmæssigt er spændvidden stor – fra bondestenalderen for 5.000 år siden frem til tiden lige efter besættelsen.

I årbogen kan man for eksempel læse om nye arkæologiske fund. Ved Blistrup er der undersøgt dele af en sjælden boplads fra bronzealderen, og ved Laugø er der udgravet teglovne, hvor bønderne brændte teglsten, da de skulle opføre nye gårde efter udskiftningen i slutningen af 1800-tallet. Der er også artikler om et par gamle udgravninger. Årbogen kan købes ved henvendelse til Museum Nordsjælland. Bogen vil også være klar til salg på museets julemarkeder i Gilleleje, Hillerød og Hørsholm og nogle lokale boghandlere sælger også årbogen.

Kapp

Publiceret 24 November 2018 06:00