Karlebo Flugtskydebane lukkes nu reelt.
Karlebo Flugtskydebane lukkes nu reelt.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Karlebo Flugtskydebane får dødsstødet

Byrådet vedtog mandag aften at opretholde forbuddet mod Karlebo Flugtskydebane for at overtræde miljøreglerne, og dermed lukker skydebanen reelt

Af Peter Mailand

Skytterne i Karlebo Sogns Jagtforenings må se sig efter et nyt sted at skyde. Det sker efter et flertal i byrådet mandag aften vedtog  at opretholde det forbud, mod at fortsætte aktiviteterne på Karlebo Flugtskydebane ved Langstrup Mose, som kommunen nedlagde i starten af maj, fordi jægerne overtræder miljøreglerne i området.

Samtidig har jagtforeningen valgt lukke skydebanen den 2. september, og dermed lukker skydebanen nu reelt.

Formanden for Plan-, miljø- og klimaudvalget, Lars Simonsen (R):

“Der er gået to år, hvor de har haft mulighed for at rydde op. Det har de ikke gjort. Skydebanen placeret i en mose, og det gør det vanskeligt at rydde op. Men jeg mener, at nok er nok. Og der skal ikke forurenes mere derude,” sagde han.

Hanne berg (SF):

“Vi skal tage ansvar. Vi har givet meget lang elastik. Sat på spidsen. Det her er en miljøsviner, derfor skal vi lukke nu,” sagde hun.

Men selvom der var flertal i byrådet for et øjeblikkeligt stop for skydebanen, så var der intern uenighed i flere partier. Blandt andet Dansk Folkeparti.

“Det sviner med 17 tons affald pr. sæson, derfor mener jeg ikke, at vi kan lade aktiviteterne fortsætte,” sagde Flemming Rømer (DF).

Omvendt lød det fra Kim E. Jensen (DF).

“Det er landbrugsjord. Man kan køre nogle store maskiner igennem for at rydde op,” sagde han.

Også i Venstre var der uenighed.

“Det er en sorgens dag for Karlebo Flugtskydebane. En sorgens dag for naboerne. For nyjægere. Jeg kan ikke se, at der er nogen vindere i den her sag, jeg kan ikke støtte forslaget,” lød det fra Lars Egedal (V).

Omvendt mener Tinne Borch Jacobsen (V), at det er en hastesag.

”Det her er en førstehjælps sag. Det er adskillige mængder affald de efterlader. Derfor vil jeg gerne stemme for at vi stopper nu,” sagde hun.

Lars Søndergaard (V):

“Jeg forsøgte at komme med en feberredning, hvis foreningen kunne stille en garanti på 100.000 kr. for at få ryddet op på arealet. Den garanti har man ikke stillet. Derfor er jeg nødt til at stemme for at vi lukker,” sagde han.

Omvendt stemte Thomas Bak (V) i mod forslaget.

“Årsagen til at stemme jeg imod er, at klubben selv nedlægger skydebanen den 2. september,” sagde han.

Publiceret: 30. Maj 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere